KOMPANIJE
Xylem i Wedeco predstavljaju najnovije tehnologije u industriji hrane i pića
Manager.ba Svijet 15 prosinca, 2022

Više od stoljeća Xylem je dobro poznati svjetski brend koji služi tržište vode za više od 150 zemalja. 

Xylem/Wedeco je usmjeren na rješavanje izazova i problema u proizvodnji. Kombiniranjem vodećih tehnologija za tretiranje vode, obradu i ponovno korištenje otpadne vode, Xylem nudi rješenje za kompletan vodeni ciklus.

 

WEDECO TEHNOLOGIJA JE NAJBOLJE RJEŠENJE U INDUSTRIJI HRANE I PIĆA

Wedeco ima iskustva u iznalaženju adekvatnog rješenja za obradu vode za sve procese u proizvodnji hrane i pića, te usklađivanju učinkovitosti procesa sa propisima. Wedeco osigurava proces podrške od faze dizajna kroz provedbu projekta i podršku nakon instalacije.

U industriji hrane i pića održivo upravljanje vodom, kroz ponovno korištenje vode, smanjuje količinu potrošene vode i energije, čime se smanjuje uticaj na okoliš, a pomaže kompanijama da zadovolje njihove potrebe za vodom. 

Wedeco omogućuje korištenje vode na raznim tržištima hrane i pića: bezalkoholna pića, sokovi, flaširana voda, alkoholna pića, voće, povrće, mliječni proizvodi, meso, perad i plodovi mora.

                                        Veliko iskustvo u industriji  hrane i pića

 

BEZALKOHOLNA PIĆA, SOKOVI I FLAŠIRANIA VODA

UV dezinfekcija vode je čisto fizikalni proces koji ne stvara nikakve nepoželjne popratne produkte ili ostatke. Istovremeno, trošak i učinkovitost ove metode dezinfekcije je izuzetan.

Voda koja se koristi u prehrambenim proizvodima (sokovi, bezalkoholna pića ili bilo koji tekući proizvod) može biti utočište za nečistoće koje mogu uzrokovati kvarenje proizvoda ili sadržavati patogene mikroorganizme koji mogu izazvati bolesti uzrokovane hranom. 

Ozon se može koristiti kao završni korak sanitacije ili prije UV dezinfekcije, stvarajući predoksidaciju. Budući da ozon neće dodati nusprodukte u vodu, ne uzrokuje nikakve promjene okusa koje mogu negativno utjecati na konačni proizvod. Ozon će dezinficirati hladnu vodu koja se ovisno o daljnjim procesima proizvodnje zatim može zagrijati ili koristiti pri istoj temperaturi.

Dezinfekcija vode je važan korak u punionicama kako bi se izbjegla mikrobiološka kontaminacija. Upotreba UV ili ozona je uobičajni korak u tretmanu jer ne daje ukus ili miris proizvodu a pruža visoku razinu dezinfekcije.

Smanjuje ukupnu potrošnju vode što je kontinuirani izazov za proizvodnju pića. Wedeco pruža standardni Membrana biološki reaktor sistem (MBR) posebno dizajniran za ponovnu upotrebu vode, čime se smanjuje količina vode koja se koristi po proizvedenom proizvodu.

 

WEDECO U INDUSTRIJI ALKOHOLNIH PIĆA

Tretman vode i otpadne vode moraju zadovoljiti regulatorne zahtjeve u pivarskoj industriji. Velike količine vode potrebne u pivovarama i otpadni efluent daju velika organska opterećenja. Kao rezultat toga poželjno je ponovno korištenje vode što smanjuje dodatnu upotrebu pitke vode i ispuštanje otpadnih voda. Wedeco pruža niz alternativnih rješenja za pivovare ili destilerije. Ove opcije uključuju naprednu kontrolu procesa, sekvenciranje niza reaktora, tercijarnu filtraciju, MBR za visoku kvalitetu efluenata i ovjerene dezinfekcijske procese.

 

WEDECO U PROIZVODNJI VOĆA I POVRĆA

Uzgajivači i proizvođači suočeni su sa brojnim izazovima kako bi osigurali visoku kvalitetu hrane i sigurne proizvode za potrošače, bez upotrebe tradicionalnih hemijskih sanitacijskih postupaka (potencijalno štetnih, ali možda povoljnijih). 

Okolišna održivost je važna za kupce. Ponovna upotreba vode je potencijalna mogućnost za postrojenja u proizvodnji voća i povrća, smanjuju količinu potrošene vode, a time smanjuju operativne troškove.

Wedeco nudi napredne oksidacijske procese (ozon u kombinaciji sa UV) za uklanjanje mikropolutanata poput pesticida i herbicida. 

 

WEDECO U INDUSTRIJI MLIJEKA

Bilo da se radi o mlijeku, jogurtu, siru ili drugim mliječnim proizvodima, mljekarska industrija doživjela je visoko organsko opterećenje u struji otpadne vode koje treba tretirati prije ispuštanja u kanalizaciju.

Rast bakterija i nepoželjnih mikroorganizama neprimjereni su za proces proizvodnje mlijeka i sira. Ozon i UV dezinfekcija ne samo da pomažu da se postigne kvaliteta i higijenski standardi, nego ih čak i nadilazi. To ima izravan utjecaj na minimalnu trajnost. Dezinfekcija UV tehnologijom jedna je od najučinkovitijih metoda. Niski investicijski troškovi i minimalni troškovi za održavanje sistema čine upotrebu učinkovitom. 

WEDECO U INDUSTRIJI MESA I PLODOVA MORA

Ograničena ispuštanja otpadnih voda predstavljaju izazov u preradi mesa zbog prisustva organskih tvari u struju otpadnih voda. Wedeco-vi aerobni biološki tretmani se koriste kako bi se prisustvo organskih tvari dovelo u normalu.

Obrada plodova mora

Za cijelu i izrezanu ribu ozon dezinfekcija postaje standard među progresivnim industrijskim tvrtkama, jer nudi potpunu kontrolu patogena u hladnoj vodi u kombinaciji negativnog utjecaja na organoleptička svojstva proizvoda (okus, tekstura, miris i boja).

Ozon u vodi može se prskati izravno na cijelu ribu, nakon obrade kože, nakon otkoštavanja i filetiranja te se nastaviti koristiti prilikom pakiranja ili daljnje obrade.

Povezani članci

1

2

Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
Savjeti