INVESTICIJE
U blizini sarajevskog aerodroma gradit će se hotel sa šoping centrom, investicija od 27,5 miliona KM
manager.ba/akta.ba 13 svibnja, 2022

U neposrednoj blizini sarajevskog aerodrome uskoro bi se trebao graditi hotel sa šoping centrom, najavljeno je na 11. Sarajevo Business Formu.

 

Riječ je o investicije kompanije DUBOS d.o.o. Sarajevo koja iza sebe ima već nekoliko uspješno realiziranih projekata u Sarajevu.

Spomenutom investicijom bi se kako najavlju, trebao unaprijedio kvalitet smještaja i turističke ponude u neposrednoj okolini aerodroma Sarajevo.

Procijenjena vrijednost investicije je 27,5 miliona KM. Predviđeno je da hotel ima 138 soba, konferencijsku salu i više od 100 parking mjesta, kako u garaži, tako i na vanjskom parkingu.

Nakon što je kompanija kupila zemljište napravljena je izmjena regulacionog plana kako bi se projekat mogao realizirati. Do sada je dobijena urbanistička kao i komunalna saglasnost.

Iz kompanije su kazali da je u toku izrada detaljnog projekta, a očekuje se da će za tri mjeseca biti izdata građevinska dozvola sa svim plaćenim taksama.

Studiju izvodljivosti su izradili i odobril hotelski lanci Hilton, Marriott i Accor, koji i odgovaraju lokaciji kao što je ova.

Video
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje