DOMAĆI BRAND
Sezonsko voće i povrće iz Hercegovine i ove godine u Bingo trgovinama
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 11 srpnja, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Revita Plant Buna d.o.o. Mostar jedna je od kompanija koja ima plantaže grožđa na preko 100 ha, koje Bingo otkupljuje već drugu godinu zaredom.

 

Sezona je grožđa, breskve, lubenice, te paradajza, kupusa, paprika. Veliki dio ovog, ali i drugog voća i povrća koje se može uzgojiti na našem podneblju, u Bingo trgovine svakodnevno stiže iz svih dijelova BiH, a ovih dana uglavnom iz Hercegovine.

Revita Plant Buna d.o.o. Mostar jedna je od kompanija koja ima plantaže grožđa na preko 100 ha, koje Bingo otkupljuje već drugu godinu zaredom.

„Tržištu nudimo stolno grožđe u apsolutnoj svježini i uvjerljivom kvalitetu, a što je domaći trgovački lanac Bingo prepoznao. Na plantaži uberemo godišnje preko 2.000 tona svježeg stolnog grožđa. Pratimo suvremene svjetske trendove proizvodnje zdrave i sigurne hrane, a pri tome vodimo računa o zaštiti okoline i očuvanju prirode u svom okruženju. Nosioci smo standarda GLOBAL GAP i GRASP, što garantira iznimne kvalitete naših proizvoda, koje kupci od srpnja/jula do listopada/oktobra mogu pronaći u Bingo trgovinama diljem naše zemlje“, kazao je Zlatko Huskić, direktor Revita Plant „Buna“.

Više od 100 domaćih proizvođača ima osiguran plasman kroz Bingo trgovine.

Dobra logistička organizacija, rasprostranjenost trgovina, te jednostavnost procesa kod ugovaranja otkupa, rezultiraju svakodnevnom odličnom ponudom svježe ubranog domaćeg voća i povrća u Bingu.

„Nastavljamo širenje i jačanje suradnje s domaćim proizvođačima, s ciljem da našim kupcima ponudimo kvalitetno domaće voće i povrće a našim proizvođačima  osiguramo plasman i put do potrošača. Domaće grožđe, breskve, nektarine, lubenice, paradajz i paprike iz Hercegovine će i ove godine biti dostupno našim potrošačima širom Bosne i Hercegovine “, istakao je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije Binga.

Domaći poljoprivredni proizvođači s kojima Bingo surađuje imaju za prioritet snabdijevanje domaćeg tržišta, čime bi se smanjio uvoz, a ovaj domaći lanac je pouzdan partner.

Karakteristične oznake na domaćem voću i povrću u Bingo trgovinama, pomoći će kupcima pri donošenju važne odluke kada je u pitanju podrška bh. privredi.

Tagovi:
Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna