Bingo

ViaMedia i Bingo osvojili tri glavne nagrade na digitalnom festivalu

S tri glavne nagrade, Via Media i Bingo su ujedno bili i najuspješniji na 11. SoMo Borac powered by Httpool.

 

Agencija Via Media nastavila je pobjednički niz sa Bingom, a njihova kampanja "U Bingu sam" osvojila je čak tri glavne nagrade na vodećem digitalnom festivalu u regiji SoMo Borac powered by Httpool, koji je organizovan u Zagrebu, a u partnerstvu s Hrvatskim društvom digitalnih izdavača (HUDI). 

Via Media proglašena je najboljom i to u kategorijama: 

• DIGITALNA AKTIVACIJA (glavni dobitnik)

• DIGITALNI MIX (glavni dobitnik)

Hrvatski

Bingo gradi novi logističko-distribucijski centarBingo je, naime, počeo s izgradnjom novog logističko-distributivnog centra u Tuzli, u Gospodarskoj zoni Bosanska Poljana.

 

Objekt će se sastojati od dvije lamele koje će se, ukupno gledajući, prostirati na čak 28.080 četvornih metara. Time će domaći gigant drastično povećati svoje distributivne kapacitete koji su mu potrebni kako bi zadovoljio svoju rastuću maloprodajnu mrežu.

Objekat će, kako saznajemo, biti opremljen po najsavremenijim principima.

Hrvatski

Bingo preuzeo Sani Grand City Sarajevo

 

Kompanija Bingo iz Tuzle zvanično je preuzela vlasništvo nad firmom Sani Grand City Sarajevo.


Nezvanična informacija da Bingo namjerava preuzeti ovaj centar pojavila se proljetos, ali tada akvizicija još nije bila provedena, niti su je iz Binga željeli javno potvrditi.
U okviru ove firme posluje Grand Centar, najveći tržni centar na Ilidži i jedan od najvećih u Sarajevu.

Bingo je ovu firmu, a time i Grand Centar, kupio od kompanije ANS Drive.                    

Hrvatski

Bingo se širi na tržištu naftnih derivata

 

Nakon što je krajem prošle godine u Tuzli otvorena prva benzinska pumpa Bingo Petrol, u prva dva kvartala tekuće godine Bingo je otvorio još dvije benzinske pumpe, u Gračanici i Hadžićima. Uskoro će biti otvorena i četvrta Bingo Petrol benzinska pumpa, ovaj put u Kalesiji.

Pored ovoga, kompanija Bingo planira otvaranje još nekoliko benzinskih stanica do kraja godine na području Federacije Bosne i Hercegovine. Između ostalog, Bingo Petrol će svoju mrežu proširiti i na Zeničko-dobojski kanton u narednom periodu.

Hrvatski

Više od 1.000 proizvoda na vratima za manje od sat vremena

Odlična vijest stiže nam iz Binga, najvećeg trgovačkog lanca u BiH. Od sada iz udobnosti svog doma, možete naručiti više od 1.000 proizvoda preko domaće platforme za dostavu, Korpa.ba.

 

Kupcima iz Sarajeva će na ovoj aplikaciji biti dostupne namirnice iz asortimana prehrane, kozmetike, kemije i mnogih drugih.

Najveći domaći lanac marketa odlučio je ispratiti i ovaj trend i kupcima pružiti samo najbolje.

Na jednostavan, brz i siguran način obavite kupovinu preko Korpa.ba i za manje od sat vremena, narudžba je na vašim vratima.

Hrvatski

Bingo sve zaposlene obradovao sa po 500 KM

Najveća kompanija i trgovački lanac u Bosni i Hercegovini, Bingo, danas je isplatio preko 4 milijuna KM podrške svojim zaposlenicima.

 

Tako je 7.910 zaposlenika dobilo po 500 KM, što zajedno sa porezima iznosi ukupno više od 4,7 milijuna KM. Ovaj jedinstveni vid podrške u BiH dobili su svi zaposlenici Binga i sestrinskih kompanija koji imaju više od 6 mjeseci radnog staža u ovoj kompaniji.

Hrvatski

Vlasnik Binga povećao udio u vlasništvu BH Telecoma

Struktura dioničara BH Telecoma otkriva zanimljiv podatak. Senad Džambić, vlasnik najveće bh. privatne kompanije Bingo iz Tuzle, drugi je najveći dioničar BH Telecoma.

 

Prema podacima sa Sarajevske burze (SASE), Džambićev udio u vlasništvu je 12. novembra porastao na više od 0,8 posto. Ranije je imao 0,76 posto.

 

Hrvatski

Na listi 100 najvećih u JIE ostala samo jedna bh. kompanija

Na listi je prethodnih godina bila još jedna kompanija iz Bosne i Hercegovine a to je Holdina d.o.o. Sarajevo no nje ove godine nema na listi.

 

Tuzlanska kompanija Bingo našla se i ove godine na listi 100 najvećih kompanija u Jugoistočnoj Europi, pokazuje najnoviji izvještaj TOP 100 SEE koji je objavio SeeNews.

Bingo se, po prihodima, nalazi na 92. mjestu s ukupnim prihodima od 620,2 milijuna eura što je blagi pad u odnosu na prošlu godinu kada je s prihodima od 636 milijuna eura tuzlanska kompanija zauzimala 91. mjesto.

Hrvatski