HRVATSKA
Rimac sljedeće godine planira proizvesti 18 novih automobila
Manager.ba/abcportal.info Regija 12 lipnja, 2018

Nakon spektakularne nesreće u kojoj je Richard Hammond uništio Rimčev automobil, tvrtka je prodala tri auta. Iz Rimca su otkrili i da će između 75 i 105 novih automobila završiti u SAD-u Ovog vikenda proći će točno godina od trenutka kad je tvrtka Rimac Automobili definitivno zaokupila pozornost čitavog svijeta.

Naime, 10. lipnja prošle godine Richard Hammond spektakularno je u Švicarskoj razbio Rimac Concept One. Povodom te obljetnice Krešo Ćorić, šef prodaje tvrtke Rimac Automobili, dao je intervju uglednom britanskom magazinu Autocar, u kojem je taj događaj prozvao “najboljom reklamom u povijesti”. Ustvrdio je da su tog dana prodali tri automobila. No, u razgovoru su se saznali neki novi detalji uz očekivani C_Two, najbrži električni auto na svijetu.

Iz tvrtke tvrde da su prodali većinu od 150 planiranih primjeraka i da će ih između 75 i 105 završiti u SAD-u. U drugoj polovici ove godine trebali bi biti izrađeni prvi testni primjerci, a iduće će godine biti proizvedeno 18 prototipova koji će se koristiti za razna testiranja i homologaciju.

Povezani članci

1

2

Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
Savjeti