Hrvatska

Luksuzni smještaj koji ne želi reklamu na internetu

Mnogi luksuzni objekti nude najvišu razinu usluge i dostupni su helikopterom ili brodom, nude transfer u limuzinama, hranu i pića najviše razine, potpuno personaliziranu uslugu i iskustva koja uključuju izlete, posjete vinarijama, krstarenja i slično, a tu su i neizostavni individualni welness tretmani i programi.  

 

Hrvatski

Hrvatska odredišta moraju naplaćivati ulaznice dnevnim turistima

Hrvatska treba poskupiti ulaznice za popularne atrakcije i ulaz u gradove naplaćivati dnevnim turistima, kao alate održivog turizma, preporuča u svojoj analizi konzultantska kuća Boston Consulting Group. 

 

Strateško planiranje, ograničavanje broja dolazaka, cjenovna segmentacija turista i preusmjeravanje na druge lokacije u vršnim dijelovima sezone glavni su alati za održivi turizam koje u svojoj analizi destinacijama preporučuje konzultantska kuća Boston Consulting Group.

Hrvatski

Planira se gradnja prve hrvatske energane za pretvaranje otpada i mulja u energiju

U Centru za rukovanje otpadom (CGO) Bikarac u Šibensko-kninskom kantonu planira se gradnja prve hrvatske energane za pretvaranje otpada i mulja u energiju, čiju projektnu dokumentaciju s tri miliona eura financira Fond za zaštitu okoline i energetsku učinkovitost.  

 

Hrvatski

Albanija, Hrvatska i Turska prvi izbor Europljana


Kada je riječ o destinacijama, najveći broj Europljana ovog ljeta će godišnji odmor provesti u Albaniji, Hrvatskoj i Turskoj.  


Turistički sektor u Europi je opstao unatoč inflaciji i drugim izazovima nakon pandemije, a očekuje se da će sektor nastaviti rast.

Potrošnja na putovanja na globalnom nivou je porasla, a istraživanja pokazuju da će se ovaj trend nastaviti do kraja 2024. godine.

Hrvatski

Ljestvica top 10 trgovačkih lanaca u hrvatskoj maloprodaji 


Ljestvicu top 10 trgovačkih lanaca u hrvatskoj maloprodaji i dalje vodi Konzum, na drugom je mjestu Lidl, a Spar je izbio na treću poziciju, proizlazi iz podataka o ostvarenom prihodu u 2023. godini objavljenima na Fininom servisu.  


Što se tiče neto dobiti, prvak te ljestvice je Lidl, a druge su Plodine.

Hrvatski

Hrvatska gradi novu tvornicu zmijskog protuotrova

Odabran je najpovoljniji ponuđač za izgradnju tvornice za proizvodnju zmijskog protuotrova u poslovnoj zoni u Rugvici i kreće izgradnja prve od tri nove tvornice revitaliziranog Imunološkog zavoda, vrijedne 4.8 milijuna eura. 

 

U poslovnoj zoni u Rugvici izgradit će se nove tvornice za proizvodnju zmijskog protuotrova, preradu krvne plazme i proizvodnju lijekova iz nje te proizvodnju virusnih cjepiva po postojećoj (MRP) i mRNA tehnologiji, stoji u priopćenju Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Hrvatski

Hrvatska se nada nafti i plinu kod Kutine

Na području Grada Kutine na četiri lokacije u iduća tri mjeseca intenzivno će se odvijati pripremni radovi na uspostavljanju bušotina za zemni plin i naftu, a provodit će ih firma Vermilion Zagreb Exploration.

 

Njoj je dodijeljena dozvola za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika u istražnom prostoru SA-07. Na području Sisačko-moslavačke županije određene su četiri lokacije za planiranje kampanje bušenja.

Hrvatski

U Hrvatskoj se uvode e-diplome

U evidenciji se tako neće pohranjivati samo nove diplome, već i sve diplome koje su visoka učilišta iz RH izdala u posljednjih 40 godina. 

 

Digitalne diplome koje će se pohranjivati u nacionalnu evidenciju diploma i dopunskih isprava o studiju jedna su od novosti za 2024. godinu. U evidenciji se tako neće pohranjivati samo nove diplome, već i sve diplome koje su visoka učilišta iz RH izdala u posljednjih 40 godina.

Hrvatski