SRBIJA
'Ovo je jedna od najboljih stvari koje su se Srbiji dogodile u posljednjih 50 godina': Vučić oduševljen projektom od 120 milijuna eura
Manager.ba/novac.jutarnji.hr Regija 08 ožujka, 2020
Izvor fotografije:
novac.jutarnji.hr

Njemačke su kompanije značajan investitor u Srbiji, u kojoj, prema podacima srbijanskih medija, zapošljavaju preko 65.000 ljudi.

 

Njemačka kompanija Brose, jedan od najvećih svjetskih proizvođača dijelova za automobilsku industriju, u petak je u Pančevu počela izgradnju tvornice i razvojnog centra, u koje će uložiti 120 milijuna eura i u kojima će zaposliti oko 1100 radnika, piše Blic.

Na početku radova na gradnji Broseove tvornice bio je i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, koji je ocijenio da je gradnja te tvornice "jedna od najboljih stvari koje su se Srbiji dogodile u posljednjih 50 godina".

- Za nas to znači dodatni izvoz od 450 milijuna eura i 1100 novih radnih mjesta - istakao je Vučić, pozvavši Brose da i dalje investira u Srbiju.

Prema njegovim riječima, početna plaća za 'obične' radnike u početku će biti 750 eura, dok će inženjeri mjesečno primati 1500 eura. Do 2026. godine plaće bi se trebale kretati između 1900 i 2100 eura. Čak 41 posto zaposlenih, odnosno njih 460, imat će visoko obrazovanje, istakao je srbijanski predsjednik.

- Radnici će tu moći zarađivati za sebe i svoje obitelji - naglasio je Vučić.

Srbijanski je predsjednik posebno zadovoljan time što će uz tvornicu niknuti i razvojni centar, koji će surađivati sa sveučilištima u Beogradu i Novom Sadu.

Tu će se, istakao je, stvarati nove tehnologije, koje će potaknuti razvoj Srbije.

Istakao je i, kako prenosi RTS, da je Brose jedna od tvornica koja će pozitivno utjecati na razvoj kako Pančeva i Banata, tako i obližnjeg Beograda te cijele Srbije.

Njemačke su kompanije značajan investitor u Srbiji, u kojoj, prema podacima srbijanskih medija, zapošljavaju preko 65.000 ljudi.

- Vjerujem da postoji posebna vrsta povjerenja između nas i njemačkih kompanija - kazao je Vučić. Dodao je kako se porezi neće povećavati, nego da je cilj upravo suprotan - smanjenje obveza, prenosi RTS.

Brose je, inače, jedan od najvećih proizvođača dijelova za automobilsku industriju. Zapošljava oko 26.000 ljudi na 64 lokacije i u 24 zemlje, pokazuju podaci Brosea. Sjedište kompanije je u Coburgu.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
STIPE KRIŠTO, B KRUG
Birao je: Njemačka ili Livno
DR. GORAN ĐUZEL, POLIKLINIKA VITALIS
Javni zdravstveni sustav mora biti zdrav
JOSIP MARTINOVIĆ
Hercegovačka vina imaju dobru cijenu, vrijeme je za sljedeću razinu