KOMPANIJE
Meggle spreman prodati tvornicu u Osijeku
manager.ba/biznisinfo.ba Regija 22 srpnja, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Podsjetimo da je su se ranije pojavile špekulacije da se proizvodnja mlijeka seli u BiH i Srbiju. Iz Meggle su to demantirali.

 

Meggle definitivno prestaje s preradom mlijeka u Hrvatskoj. Ovo je potvrđeno na današnjoj konferenciji za novinare nakon što je ministrica poljoprivrede Marija Vučković održala sastanak s predsjednikom uprave Megglea Marijanom Vučkom i ostatkom mliječne industrije.

Slijedom najave o napuštanju Hrvatske i restrukturiranju, Meggle je donio svoju poslovnu odluku i ta odluka nije promijenjena, rekla je ministrica te poručila kako kooperanti, a riječ je o 270 farmera koji isporučuju mlijeko Meggleu, nisu ugroženi.

Na sastanku su dobivene garancije mljekarske industrije da će se otkup nastaviti ako dođe do realizacije planiranog scenarija. Meggle će, kako su već izjavili iz te firme, surađivati s njima sve do 31. decembra.

–  Ne možemo danas dati točan odgovor kako će se nastaviti ova proizvodnja. Međutim, predstavnici industrije, regionalna samouprava i Vlada učinit će sve da se ona održi i svih 160 radnih mjesta sačuva, a da proizvodnju u budućem vremenu učinimo konkurentnijom – naglasila je Vučković.

Na raspolaganju su i neka nova sredstva EU kao i određeni zakonodavni mehanizmi, koji će se upotrijebiti, dodala je.

Predsjednik Uprave Megglea Marijan Vučak ponovio je kako je njihova poslovna odluka donesena zbog dugogodišnjih poslovnih izazova i niza kriza koje su imale negativan utjecaj na poslovanje, od krize aflatoksina, preko krize Agrokora do najnovije koronakrize.

U procesu restrukturiranja postupat će odgovorno i socijalno osjetljivo te osigurati kvalitetne otpremnine i uvjete raskida ugovora o radu uz socijalni dijalog sa zaposlenicima i svim relevantnim tijelima, poručio je, te da će, kao i do sada, pokušati biti socijalno odgovoran i dobar poslodavac do kraja.

Spremni su i na razgovore o prodaji tvornice i do 31. prosinca/decembra imaju vremena na tome raditi, kazao je on.

Na upit ima li zainteresiranih, osječko-baranjski župan Ivan Anušić kazao je kako je još prerano govoriti o tome.

– Vode se dalji razgovori oko problema koji se nadvio nad Meggleom, u čemu ima i podršku premijera, a to je da se stvar riješi na najbolji mogući način, nastavi prerada mlijeka i spasi 160 radnih mjesta te otkup od kooperanata – rekao je Anušić, prenio je Večernji list.

Podsjetimo da je su se ranije pojavile špekulacije da se proizvodnja mlijeka seli u BiH i Srbiju. Iz Meggle su to demantirali.

Tagovi:
Povezani članci

1

2