Meggle

Fortenova i Meggle postigli dogovor o kupoprodaji nekretnina i proizvodne linije

Najveći dio mlijeka koje se proizvede u Belju koristi se za proizvodnju ABC krem sira čija se godišnja proizvodnja kreće na razini 3.700 tona i za čiji su portfelj razvijeni planovi značajnog širenja.

 

Belje plus, članica Fortenova grupe, i MEGGLE Hrvatska postigli su dogovor i potpisali sporazum o kupoprodaji imovine MEGGLE-ove mljekare u Osijeku.

Hrvatski

Belje kupuje Meggle i zadržava oko 70 posto zaposlenika u Osijeku?

Dogovaraju se detalji o prelasku osječke tvornice mlijeka pod okrilje Fortenova grupe, tako da kooperanti i radnici mogu odahnuti.


Prerada i proizvodnja mlijeka u Osijeku ipak se neće ugasiti 31. prosinca/decembra 2020. godine, samo će osječka tvornica mlijeka, koja se trenutačno zove Meggle, s prvim danom nove godine početi poslovati u sustavu Fortenova grupe, odnosno njihove tvrtke Belje Plus, koja će kupiti osječku tvornicu.

Hrvatski

Belje najbliže preuzimanju kompanije Meggle Hrvatska?

Kako su ponovno iz Uprave “Meggle” Hrvatska radnike izvijestili osim restrukturiranja poslovanja vode i intenzivne razgovore s nekoliko kompanija koje bi potencijalno mogle preuzeti proizvodnju.

 

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) odobrio je plan zbrinjavanja viška radnika kompaniji “Meggle” Hrvatska d.o.o., koji je izrađen zajedno sa sindikatima te će sljedeće sedmice Uprava obaviti individualne razgovore sa svim radnicima kojima se otkazuju ugovori o radu.

Hrvatski

Meggle spreman prodati tvornicu u Osijeku

Podsjetimo da je su se ranije pojavile špekulacije da se proizvodnja mlijeka seli u BiH i Srbiju. Iz Meggle su to demantirali.

 

Meggle definitivno prestaje s preradom mlijeka u Hrvatskoj. Ovo je potvrđeno na današnjoj konferenciji za novinare nakon što je ministrica poljoprivrede Marija Vučković održala sastanak s predsjednikom uprave Megglea Marijanom Vučkom i ostatkom mliječne industrije.

Hrvatski

Meggle proizvodnju iz Hrvatske seli u BiH i Srbiju

U priopćenju koje je tvrtka poslala u četvrtak, izostavljena je, kako je otkrio župan Ivan Anušić, jedna važna informacija.

 

Vijest o zatvaranju Megglea u Osijeku, gašenje proizvodnje i otpuštanje 160 radnika, na noge je digla i javnost i političku scenu u Slavoniji.

U priopćenju koje je tvrtka poslala u četvrtak, izostavljena je, kako je otkrio župan Ivan Anušić, jedna važna informacija.

Hrvatski

BH FIRMA: Od limarske radnje do svjetskog tržišta

Utihnuli su krajiški privredni giganti poput Polietilenke, BIRA-e, Krajinametala…. No, pojavljuju se drugi privatnici koji nastavljaju njihovim stopama.

Svijetli primjer je i Limometal d.o.o., prepoznatljivo ime u Krajini i cijeloj BiH, ali i jedan od lidera na Balkanu u sektoru proizvodnje i prodaje krovno-fasadnih profiliranih limova.

Firma koja je izrasla iz samostalne radnje „Limarija Mulalić“ izuzetno uspješno posluje od 1977. godine.

Hrvatski

Kompanija Meggle prelazi na digitalni proces otkupa sirovine

Kompanija Meggle BiH je danas u Bihaću potpisala ugovor o suradnji sa jednim od najvećih međunarodnih dobavljača procesne tehnologije za prehrambenu industriju – kompanijom GEA.

Vrijednost investicije je oko 1,2 milijuna KM, a odnosi se na automatizaciju i modernizaciju otkupa mliječne sirovine te poboljšanje kvalitete i sigurnosti krajnjeg proizvoda.

Obzirom da sirovo mlijeko za daljnju preradu mora biti svježe i iznimno kvalitetno, ovaj digitalno automatizirani način otkupa podrazumijeva još bolje i sigurnije uvjete za čuvanje sirovine.

Hrvatski

Ambasadorica Kine ponudila pomoć u otvaranju kineskog tržišta za mlijeko iz BiH

U sklopu dvodnevne posjete Unsko-sanskom kantonu ambasadorica Narodne Republike Kine Chen Bo, zajedno sa premijerom USK Huseinom Rošićem, obišla je danas mljekaru Meggle u Bihaću, gdje je razgovarala sa direktorom Kemalom Hrnjićem.

Ambasadorica je izrazila interesovanje o mogućnostima saradnje kineskih kompanija sa Meggleom, istakavši da izvoz mlijeka u Kinu zahtijeva uspostavljanje odgovarajućeg zakonodavnog okvira, a ambasada je spremna da pomogne u otvaranju kineskog tržišta za mlijeko iz BiH.

Hrvatski