SAVJETI
Kako napredovati na poslu u sedam koraka
manager.ba/posao.hr 17 ožujka, 2021
Izvor fotografije:
posao.hr

Svaki zaposlenik želi promaknuće i povišicu, ali do toga može doći samo ako se dokaže i uspije “upasti u oko” nadređenima.

 

Naravno, nekima to ide samo po sebi jer su iznad ostalih, no neki moraju u radnoj okolini pronaći načine kako se nametnuti i izdići.

A u nastavku teksta donosimo sedam načina kako to postići.

1. Stvorite snažne veze

Morat poznavati svoje nadređene i znati što žele, da im onda to i možete pružiti. Nadalje, iznimno je bitno znati osobu koja stoji iza vašeg tima ili odjela jer samo preko nje možete dobiti bitne preporuke. To ćete najčešće znati ako slušate na sastancima i općenito, svaki lider kaže ciljeve. Ako i ne kaže, komunicirajte, otkrijte ih. Pa dajte sve od sebe da ih ispunite.

2. Razvijajte sve oko sebe

Nemojte raditi samo na sebi već pomozite i drugima da se razvijaju pa rade bolje. Naime, kad se vidi da to možete, sigurno će se nekome iznad vas "upaliti lampica" i ponude vam poziciju na kojoj će vaše vještine više dolaziti do izražaja. Također, takvog zaposlenika htjet će zadržati pa ni povišica nije isključena.

3. Predvodite promjene

Ponekad će zaposlenici odbiti iskušati nešto novo jer im se više ne da to raditi. Posljedica je to ubrzanih promjena u modernom vremenu. Zato, preuzmite palicu i predvodite promjene, pokažite da ste spremni na njih i dovoljno motivirani prepustiti im se. Naravno, pripazite da nadređeni to ne shvate kao prijetnju.

4. Inspirirajte nadređene

Nudite ideje, nudite načine kako posao obaviti na bolji, brži i kvalitetniji način. Predlažite projekte i razne stvari, budite proaktivni te će vam se to vratiti.

5. Razmišljajte na kritičan način

Ukoliko vidite da nešto nije dobro, recite to na glas i predložite nešto bolje. Ali, ponovno, oprez. Neki nadređeni to će doživjeti kao potkopavanje autoriteta i prijetnju. Zato, izvedite to na pravi način.

6. Jasno komunicirajte

Znajte što želite i kako to reći jer na taj način možete dobiti pažnju. Uz to, nadređeni cijene komunikativne osobe oko sebe pa bi vas mogli željeti bliže sebi.

7. Budite pouzdani

Nemojte se zaletavati u ambicijama pa na kraju ostati bez pokrića za njih. Jako dobro odvagnite što možete i kad to možete pokazati pa se prepustite izazovima, ostavite dojam pouzdanosti.

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
ANER KRUŠKONJA, OBRTNIČKA KOMORA HNŽ
Koliko se danas isplati biti obrtnik
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!