karijera

Što trebate reći, a što NE tijekom razgovora za posaoDa biste uspješno prošli intervju za posao usredotočite se na vrijednosti koje možete dodati tvrtki umjesto na svoje osobne ciljeve.  

Kad idete na intervju za posao ili ste na sajmu poslova, predstavnici tvrtke za koju aplicirate u procesu početnog razgovora žele znati što ćete učiniti za njih, a ne što želite za sebe osobno. Način kako ćete se predstaviti na prvom sastanku utjecat će na to hoćete li doći do sljedećeg koraka u procesu intervjua. Zato sačuvajte razmišljanja o svom načinu života i lokaciji posla za neku kasniju fazu.

Undefined

Kako promijeniti karijeru uz reskilling


Prema Svjetskom ekonomskom forumu (WEF), više od milijarde radnika diljem svijeta morat će se prekvalificirati do 2030. godine. To je jedna trećina ukupne globalne radne snage.  

Poticanje kulture kontinuiranog učenja unutar organizacije inspirira zaposlene preuzeti odgovornost za svoj razvoj, a pružanje prilika za razmjenu znanja i iskustava od ključne je važnosti za moderne kompanije. 

Undefined

Kako volontiranje pomaže karijeri

Volontiranje je odlična prilika učiniti nešto dobro za potrebite i zajednicu oko sebe. U isto vrijeme volontiranjem izravno utječete na vašu potragu za poslom, poslovnu reputaciju i karijeru u cjelini.

 

Iako puno ulažete u karijeru i profesionalni rast i razvoj, po potrebi ažurirate životopis, svoj LinkedIn profil i radite na usavršavanju, možda vam ipak nedostaje nešto veliko. Nešto što će ostaviti trag i što će biti presudno da upravo vi dobijete posao, napredujete i dalje se profesionalno razvijate. Je li volontiranje čarobna tajna uspjeha?

Hrvatski

Zašto i kako promijeniti karijeru u pedesetima?

Navršili ste 50 godina i napokon došli do saznanja čime se želite baviti do kraja života – a to nije ono što ste radili posljednjih nekoliko desetljeća svoje karijere? Planirate raditi i nakon što ostvarite uvjete za redovnu mirovinu? Potrebne su vam dodatne financije ili jednostavno niste spremni za mirovinu (čak i ako zadovoljavate odlične uvjete)? 

 

Nije neobično ako želite promjenu karijere i potpuni zakret nakon 50-e.

Hrvatski

Kako promjeniti svoj pogled na posao i učiniti ga sretnijim

 

Posao vašeg partnera ne čini vas sretnima kod kuće. Isto tako ni posao vašeg šefa ne usrećuje vas na poslu. Ako ste bez ideje kako promijeniti svoj pogled na posao i osjećati se sretnijim, donosimo vam njih pet za početak. 

 

Ne postoji ništa što bi bilo tko mogao poduzeti da riješi tuđe osjećaje. Mijenjanje naših misli i osjećaja unutarnji je posao koji se ne može povjeriti drugima – čak ni onima oko nas kojima se najviše sviđamo, kojima vjerujemo i kojima se najviše divimo.

Undefined

Radite poslove koje niko neće! Najbolji savjet za uspješnu karijeru

Beki Kvik sa CNBC-a danas ima veoma uspješnu karijeru, koju je počela uzimanjem kafe za kolege u kancelariji.

 

Porijeklom  iz Gerija, Indijana, 50-godišnja novinarka i voditeljica „Squawk Box” je prvo ušla na vrata kao saradnica za vijesti za The Wall Street Journal, što je, kako kaže, „u suštini značilo da sa ljudima pije kafu“.

,,Pisala sam kopije i koristila faks mašine“, rekla je ona.

Undefined

Šta sve možete napraviti za svoju karijeru već u dvadesetima

Važno je svoj entuzijazam i želju za ostvarenjem ovogodišnjih ciljeva, koje ste zapisali u vaš planer početkom 2023., zadržati kroz cijelu godinu. Kako biste u tome uspjeli već danas trebate učiniti prvi korak. U tome će vam pomoći navike uz koje ćete marljivo raditi na razvijanju vještina, ali i uspješno balansirati između svih obveza te organizirati vrijeme na najbolji mogući način.

 

Undefined

Kako napredovati na poslu u sedam koraka

Svaki zaposlenik želi promaknuće i povišicu, ali do toga može doći samo ako se dokaže i uspije “upasti u oko” nadređenima.

 

Naravno, nekima to ide samo po sebi jer su iznad ostalih, no neki moraju u radnoj okolini pronaći načine kako se nametnuti i izdići.

A u nastavku teksta donosimo sedam načina kako to postići.

1. Stvorite snažne veze

Undefined