ITALIJA
Još jedan grad u Italiji prodaje kuće za 1 €
Manager.ba/biznisinfo.ba Svijet 27 siječnja, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Ovo nije prvi put da je jedan grad u Italiji preplavio tržište kućama od 1 eura, nadajući se da će oživjeti zajednice u kojima se nalaze.

 

Još jedan bajkoviti talijanski grad prodaje kuće za 1 euro kako bi privukao kupce koji su spremni da zarone duboko u renoviranje.

Gradić Bisaccia, koji se nalazi u južnoj talijanskoj pokrajini Campagni, na oko 130 kilometara od Napulja, na prodaju daje 90 kuća za 1 euro, prenosi BizLife.

U Bisacci, gradiću duboko pogođenom emigracijom i nizom zemljotresa od kojih se posljednji dogodio 1980. godine, raspored domova je takav da na njihovoj obnovi svi moraju zajedno da rade.

– Ovdje se suočavamo s veoma posebnom situacijom. Napušteno područje širi se najstarijim dijelom sela gdje su napuštene kuće bukvalno nagomilane jedna pored druge duž istih puteva – izjavio je zamjenik gradonačelnika grada Frančesko Tartaglia.

– Zbog toga pozivamo obitelji, grupe prijatelja, rođaka, ljude koji se poznaju ili investitore da udruže snage. Ohrabrujemo ih da kupuju više od jedne kuće kako bi im udahnuli novi život – dodaje Tartaglia.

Ovo nije prvi put da je jedan grad u Italiji preplavio tržište kućama od 1 eura, nadajući se da će oživjeti zajednice u kojima se nalaze.

Neki su čak ponudili labava ograničenja i porezne olakšice kako bi stimulirali ljude da ih kupe.

Iako će novi vlasnici domova u Bisacci morati sami da renoviraju dotrajale domove, neće morati da navedu visinu ulaganja ili vremenski okvir, što je uobičajeni zahtjev u prethodnim sličnim ponudama kuća u drugim talijanskim gradovima.
 

Tagovi:
Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Maja Miljević: 8 koraka do uspješnog početka biznisa
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana