KOMPANIJE
BiH dobiva prvu tvornicu za proizvodnju panirane piletine: Madi ulaže 6 milijuna KM
Manager.ba/Indikator.ba BiH 19 travnja, 2018

Kompanija Madi iz Tešnja gradi novu tvornicu za proizvodnju panirane piletine, a vrijednost investicije procijenjena je na 6 milijuna KM. 

Direktor kompanije Madi Maid Jabandžić rekao je za Radiosarajevo.ba kako je riječ o proizvodima vrhunskog ukusa i kvalitete koji će se praviti od visokokvalitetnog pilećeg mesa, čija će priprema biti izuzetno kratka. 

- Ovakva vrsta proizvodnje ne postoji u Bosni i Hercegovini. Riječ je o pogonu od 3.500 m2, a očekujemo zaposlenje oko 20 radnika. Cijeli projekat, od idejnog do tehnološkog rješenja, vode vrhunski stručnjaci i inženjeri iz regije. Oprema i tehnologija koju ćemo koristiti je nešto najsavremenije u ovoj branši - istakao je Jabandžić. 

Prema njegovim riječima, za nova ulaganja su se odlučili jer od ove godine očekuju da Bosna i Hercegovina počne izvoziti piletinu i prerađevine od piletine u zemlje EU, te su nakon višestrukih istraživanja o mogućnostima koje se otvaraju na tržištu većem od 500 milijuna stanovnika, odlučili da kroz ulaganja budu prisutni na najkvalitetniji mogući način. 

- Osim kontinuiranog ulaganja u obrazovanje naših kadrova, promociju proizvoda i tehnološka unaprjeđenja proizvodnih procesa, namjeravamo ove godine obnoviti flotu vozila koja koristi naša komercijala, te proširiti kompleks farmi za roditeljska jata - dodao je Jabandžić. 

Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo