Tešanj

Još jedan poslovni uspjeh iz Tešnja: Proizvođač obuće pokrenuo novi program proizvodnje

Oko 250.000 Nijemaca kupi obuću proizvedenu u Tešnju, pod oznakom „MADE IN BIH “.

 

U Tešnju je proizvedena prva cipela iz tzv. brizganog programa. Ovo je prva ovako proizvedena cipela u BiH, jer se do sada u BiH i Tešnju proizvodio samo tzv. lijepljeni program.

Tim povodom, općinski načelnik Suad Huskić i Predsjedavajući Općinskog vijeća Senad Subašić posjetili su firmu Alpina Bromy.

Hrvatski

FAB-LAB: 600.000 KM za mala i srednja poduzeća sa područja Tešnja i regije

Opći cilj je jačanje kapaciteta za izvoz i zapošljavanje u firmama s područja općine Tešanj i regije kroz unapređenje konkurentnosti, inovativnosti i digitalizacije poslovnih aktivnosti. 

 

Agencija za razvoj općine Tešanj TRA započela je implementaciju projekta "FAB-LAB - Ekonomija zasnovana na inovacijama" (FAB-LAB) u partnerstvu s kompanijama GMC d.o.o., Usora i JET d.o.o, Tešanj.

Hrvatski

Investicija njemačkog diva u BiH od 9,5 milijuna KM

Rast broja zaposlenih u ovoj kompaniji i u vremenu pandemije i rekordan broj zaposlenih od kako firma u Tešnju posluje, (cca 700 zaposlenih).

 

Načelnik općine Tešanj Suad Huskić posjetio je kompaniju Mann+Hummel BA, koja je dio njemačkog koncerna Mann+Hummel, a koja se bavi proizvodnjom filtera, između ostalog i za autoindustriju.

Dočekali su ga direktor Mahmut Galijašević i Amir Kurtić, vođa investicijskog projekta. Huskić je impresije podijelio na svom Facebook profilu, kao i zanimljive informacije o investicijama kompanije, piše BiznisInfo.

Hrvatski

Tešanj izlazi na autoput

Ukupno 400 milijuna eura će u sljedeće tri godine biti uloženo u ovom dijelu Federacije BiH. Slijedi tehničko rješavanje izvlaštenja i projektiranja te dionice, što je pri kraju, kako bi do Nove godine bio otvoren tender za izgradnju.

 

Premijer FBiH Fadil Novalić potvrdio je informaciju koja je objavljena ranije danas da je odobren kredit za dionicu autoputa od Medakova, do iznad Žepča.

Zanimljivo je da se Medakovo, kako se vidi na Google Mapsu, nalazi u neposrednoj blizini grada Tešnja i poslovne zone Bukva.

Hrvatski

Tešanj je itekako značajan za bh. privredu, a to pokazuje i 1.8 milijardi KM prihoda

Ove kompanije povećale su i broj zaposlenih sa 10.936 na 11.404 osobe.

 

Vodeći privredni događaj „100 najvećih u BiH“, odnosno 34. dodjela priznanja najuspješnijim kompanijama u BiH, bit će održana u rujnu/septembru, a kao što je poznato – ova jedinstvena manifestacija, odnosno cjelokupan projekt zasnovani su na relevantnim podacima.

Hrvatski

Zemljište na prodaju: Tešanj priprema teren za izgradnju javne garaže

Radi se o projektu od 2014. godine kojim će Tešanj po završetku projekta dobiti novi, moderni izgled u ovom dijelu grada, a za veću sigurnost pješaka.

 

Općine Tešanj raspisala je javni konkurs za prodaju zemljišta u Tešnju radi izgradnje garaža kod benzinske pumpe "INA".

Na zemljištu je predviđena izgradnja garaža i parking prostora u skladu sa Idejnim projektom "Javne garaže Tešanj" urađenim od "Aksa" d.o.o. Zenica.

Hrvatski

Direktor Euro Veza o suradnji s Panta Rei: Kako smo preusmjerili proizvodnju

Tvornica u Tešnju "Euro Vez d.o.o." koja se bavi šivenjem tekstilnih proizvoda, vezenjem, sito tiskom i graviranjem, preusmjerila je svoju proizvodnju u trenutku kada su dogovorili suradnju s firmom "Panta Rei" d.o.o. Sarajevo.

 

Bariš Bejtović, vlasnik firme preko koje je Civilna zaštita KS nabavila spornih 50.000 zaštitnih maski izjavio je da je proizvodnja maski dogovorena s tešanjskom firmom koja je skoro bila pred gašenjem. 

Ovu informaciju nam je potvrdio i direktor firme Mirsad Ljevaković koji kaže da je posao došao u pravo vrijeme. 

Hrvatski

Voda iz Tešnja četvrta na svijetu

Podsjetimo da je Tešanjski kiseljak ranije osvajao i zlatnu medalju na ovom prestižnom natjecanju.

 

Domaća voda Tešanjski kiseljak ponovo je ostvarila uspjeh na natjecanju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tešanjski kiseljak ove godine je zauzeo 4. mjesto u kategoriji gaziranih voda na međunarodnom natjecanju Berkeley Springs.

Zlatna medalja u toj kategoriji ove godine je pripala Voyage Spring Water s Novog Zelanda.

Podsjetimo da je Tešanjski kiseljak ranije osvajao i zlatnu medalju na ovom prestižnom natjecanju.

Hrvatski