POSLOVNI SAVJETI
4 poslovne navike uz koje uspješni manageri počinju radni dan
Dijana Perić BiH 30 siječnja, 2018

Uz ove navike i vaš dan će postati organiziraniji i produktivniji.

Uz pametno organiziranu jutarnju rutinu, itekako je važno imati razvijenu rutinu na radnom mjestu. Dan biste trebali podijeliti tako što jutro rezervirate za kreativnost i teže poslovne zadatke, a poslijepodne za lakše zadatke i sastanke. U cijeloj organizaciji prvi sat vremena na poslu itekako je ključno, budući da ono određuje u kojem će smjeru ići vaš radni dan. Kako se ne biste našli u situaciju u kojoj, umjesto da radite na važnoj prezentaciji, već dva sata odgovarate na emailove, ovo su 4 navike uspješnih managera koje će vam pomoći da preuzmete kontrolu nad vašim vremenom te budete što produktivniji. 

#RAZGOVARAJU S RADNIM KOLEGAMA
Na radnom mjestu svakako je najvažnija uspješnost obavljanja vaših zadataka, no, za ugodnu atmosferu, važna je vaša komunikacija s ostalim kolegama. Naravno, ne trebate s kolegama postati najbolji prijatelj, no, možete stvarati jake veze uz koje ćete osim međusobne pomoći u poslovnim avanturama, razgovarati i o vašim hobijima ili putovanju na koje idete za vikend. 

#PROVJERI I NADOPUNI TO-DO LISTU
Svako jutro trebali biste provjeriti je li došlo do promjena u organizaciji i izvršavanju vaših obveza (pomaknut sastanak, otkazan event, skraćen rok predaje projekta…) te u skladu s tim prioritizirati obveze taj dan. Prije nego se bacite na posao, svakako provjerite jeste li popisali sve obveze za taj dan u to do listu. A onda nakon što završite teže i važnije obveze, krenite sa izvršavanjem lakših – tako smanjujete osjećaj stresa te imate bolje organiziran radni dan.

#POSLOŽE RADNI STOL
Iako posložen radni stol nije ključan faktor u završavanju obveza, itekako može utjecati na vašu produktivnost, motiviranost i brzinu izvršenja zadataka tijekom radnog dana. Teško je ostati fokusiran i pratiti sve rokove ukoliko na stolu imate papire posvuda, ne znate točno gdje su vam važni spisi, a ne pomažu ni omoti od hrane koji su razbacani po stolu. Zato, na kraju i na početku svakog radnog dana pet minuta posvetite slaganju vašeg radnog mjesta. 

#PROVJERE EMAIL INBOX I ODGOVORE SAMO NA VAŽNE EMAILOVE
Napravite sistematizaciju – vaš fokus biste trebali usmjeriti samo na hitne emailove. Ostali trebaju sačekati kraj radnog dana, kada sat vremena posvećujete ovom tipu komunikacijE. Jutro je dokazano najproduktivniji dio dana, stoga ne biste vrijeme trebali trošiti na beskrajno tipkanje. 

  • Euro-Express d.o.o.
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Euro-Express d.o.o.
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija