Trebinje

Svjetsko priznanje: Trebinje među 100 najboljih priča o održivosti destinacija u 2021. godini

U 100 najboljih destinacija ove godine izabrani i Ljubljana, Bratislava, Tivat i Bodrum iz Turske.

 

Grad Trebinje izabran je među 100 najboljih priča o održivosti s uspješnom i inspirativnom pričom o "Hercegovačkoj kući" tijekom sedmog izdanja konferencije "Globalni dani zelenih destinacija", koja se ove godine održava online. 

Zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković rekao je novinarima da su kao održive turističke destinacije, osim "Hercegovačke kuće", kandidirali projekt parka prirode "Orjen".

Hrvatski

Predviđena nova vikend i kamp naselja na Ublima u Trebinju - Grad želi ponuditi investitorima i rezidencijalne objekte na lokalitetu Humac

U urbanizmu Grada Trebinja, kako kaže, nastavljaju da posvećuju posebnu pažnju ovom lokalitetu, te su za ove potrebe pripremili i dokumentaciju za izbor najboljih arhitektonskih rješenja tipskih planinskih vikendica (tip objekta, veličine, orijentacije, materijalizacije i drugih pojedinosti).

 

Hrvatski

Mađarski LUGOS Renewables zainteresiran za izgradnju Trebinja 1 - U najveći solarni park na Balkanu bit će uloženo 100 mil. KM

Izgradnja solarne elektrane Trebinje jedan, snage 73 megavata, planirana je na Zubačkom platou nadomak Trebinja.

 

Delegacija Elektroprivrede Republike Srpske, na čelu s direktorom Lukom Petrovićem, razgovarala je u Budimpešti s predstavnicima kompanije LUGOS Renewables o uvjetima izgradnje i financiranju solarne foto-naponske elektrane Trebinje jedan.

Iz Elektroprivrede Republike Srpske saopćeno je da je riječ o renomiranoj kompaniji s velikim iskustvom u izgradnji objekata iz obnovljivih izvora energije, prvenstveno solarnih parkova.

Hrvatski

Trebinje dobiva istraživački centar po uzoru na Petnicu u Srbiji

Projekt istraživačke stanice, koju, po uzoru na srbijansku Petnicu, planiraju pokrenuti u Trebinju zahvaljujući Fondaciji Riste i Trifuna Petrovića, koji su svoju imovinu u Beogradu ostavili ovom gradu radi osnivanja spomenute stanice, ponovo je aktiviran.

 

Projekt je najprije bio zamišljen da se realizira u školskom objektu u selu Zgonjevo, ali je potrebno mnogo sredstava da se on renovira, pa će se razmatrati još neke opcije.

Hrvatski

Gradnja nove bolnice u Trebinju mogla bi početi na proljeće

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić istakao je da je Hercegovini neophodna nova bolnica čija će izgradnja, prema prvim procjenama, koštati najmanje 30 milijuna KM.

 

Gradnja nove bolnice u Trebinju, koja će se nalaziti u naselju Pridvorci, mogla bi da počne na proljeće sljedeće godine, izjavio je načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Vedran Furtula.

Hrvatski

FOTO Grad sunca kod Trebinja dobiva još sadržaja - Niču vile, hotel i Varoš čaršija, cijeli kompleks bit će na 80 ha

Kompanija Swisslion planira izgraditi turistički kompleks na ukupno 80 hektara, u što planira uložiti čak 200 mil KM. Cilj investitora je da gostima ponudi sadržaje tijekom cijele godine.

 

Nakon što su ljetos otvoreni Aqua i Dino park u sklopu turističkog kompleksa Grad sunca nadomak Trebinja, što je samo deseti dio onoga što planira kompanija Swisslion, uveliko se radi na novim sadržajima. U toku je izgradnja hotela Vidikovac, wellness i spa centra Galija i dječje igraonice za sve uzraste, a nedavno je počela i gradnja Varoš čaršije i vila.

Hrvatski

Najbolji mjesec u povijesti trebinjskog turizma

U Trebinju je za sedam mjeseci 2021. zabilježeno oko 47.000 noćenja, što je za 5.000 više u odnosu na cijelu 2020. godinu.

 

Tijekom jsrpnja/ula je u Trebinju evidentirano skoro 15.000 noćenja i to samo u registriranim smještajnim jedinicama, što je najveći broj noćenja za jedan mjesec u povijesti trebinjskog turizma, izvijestio je TrebinjeLive.info.

Oko 50 posto registriranih noćenja u srpnju/julu zabilježeno je u smještajnim kapacitetima turističko-rekreativnog kompleksa „Grad sunca“ u hotelu SL Panorama i apartmanskom naselju „Bijeli grad“.

Hrvatski

Subvencije poslodavcima za zapošljavanje pripravnika - Javni poziv otvoren manje od mjesec dana

Dio sredstava za realizaciju neto plaća po ovom javnom pozivu osigurava Grad Trebinje iz vlastitog budžeta, navedeno je u pozivu i istaknuto da su sredstva nepovratna i da imaju karakter subvencije.

 

Grad Trebinje objavio je javni poziv za sve poslodavce sa sjedištem u tom gradu da se do 6. rujna/septembra prijave ako žele da koriste subvencije Grada za angažiranje pripravnika s visokom stručnom spremom.

Hrvatski

Peti Salon žilavke okupit će 24 vinarije iz čitave Hercegovine

Ovaj projekt je prepoznat i od strane međunarodnih organizacija kao što je USAID. 

 

Bosna i Hercegovina baštini vinogradarsko-vinarsku kulturu još od ilirskog doba. Prve sadnice vinove loze na Balkan su donijeli Tračani. Naša zemlja ljubiteljima vina širom planete poznata je, između ostalog, po žilavci.

Hrvatski

Raste potražnja za nekretninama u Trebinju - U tijeku gradnja 500 stanova

Stanove kupuju i domaće stanovništvo, ali i stranci koji dolaze u Trebinje - grad im se svidi i odluče se da kupe nekretninu o ovom gradu.

 

Potražnja za nekretninama u Trebinju je povećana u odnosu na isti period prošle godine, najpoželjniji su stanovi, a porasla je i cijena stanova u novogradnji pa ona sad iznosi od 2.200 KM do 3.000 KM po metru kvadratnom, rekla je Srni vlasnik agencije za nekretnine "HPM" Mubina Van Vin Isović.

Hrvatski