Slovenija

Šest gradova, šest prilika za predah "na putu na zapad"

Osim nevjerojatne prirode, Slovenija se može pohvaliti i slikovitim gradovima. Njih šest, mnogi predlažu kao idealna odredišta za predah ili boravak. 


Zeleno srce Europe, jedna od najboljih država za miran i siguran život, raj za ljubitelje aktivnog odmora, fenomenalna gastronomija… Sve je to Slovenija, zemlja koja na tako malenom području skriva ljepote svjetskih razmjera. Njen je najveći adut zasigurno fascinantna i raznolika priroda. Ali Slovenija nudi brojna veća i manja mjesta koja oduševljavaju svojim šarmom i ljepotom. 

Hrvatski

Shell znatno povećao broj broj benzinskih stanica u SlovenijiU manje od 200 dana energetski div otvorio je čak 39 benzinskih stanica pod brendom Shell na raznim lokacijama, a jednu su već imali, u Framu, prije.  


Britanska energetska kompanija Shell u zadnjih je šest mjeseci znatno povećala broj benzinskih stanica u Sloveniji, a trenutno ih ima 47. Najviše ih je u Štajerskoj i Prekmurju, posebno u blizini većih gradova poput Maribora, Celja, Murske Sobote, ali i u Primorskoj.

Hrvatski

Glovo zatvara svoja vrata na slovenskom tržištu


Glovo, tvrtka za dostavu hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu, napušta slovensko tržište. Španjolska tvrtka nudit će uslugu dostave u Sloveniji do 10. svibnja do 22 sata.  


Glovo će pružati uobičajene usluge do 10. svibnja do 22 sata, a tim korisničke službe pružat će usluge do 31. svibnja, priopćili su iz tvrtke. "Hvala vam na svim vašim narudžbama na aplikaciji Glovo. Zahvalni smo na prilici da vam dostavimo", napisali su u poruci korisnicima.

Hrvatski

Goodyear proširio proizvodne kapacitete

Američki proizvođač guma Goodyear proširio je proizvodne kapacitete svoje slovenske tvornice za 25 posto, priopćio je Goodyear Slovenija.

 

Projekt je uključivao instalaciju novih strojeva u kranjskoj tvornici koja je trajala oko pet mjeseci i omogućila proizvodnju zamjenskih guma od 20 cola za osobna vozila, priopćio je Goodyear Slovenija.

Hrvatski

Ina u Sloveniji počela preuređenje bivših OMV-ovih postaja


Novi vizualni identitet planiran je za 27 maloprodajnih mjesta, koja su bili predmetom zajedničke akvizicije Ine i Mol-a. Nakon što su krajem lipnja Mol i Ina preuzeli 130 maloprodajnih mjesta od slovenskog OMV-a, započelo je preuređenje i promjena vizualnog identiteta postaja. Predviđeno trajanje projekta je do kraja travnja 2024., a na nekim lokacijama već se mogu vidjeti postaje s novim vizualnim identitetom, navode iz Ine.

Hrvatski