Samsung

Što je iza sebe ostavio čovjek koji je od Samsunga napravio svjetskog lidera

Lee Kun-hee, najbogatija osoba u Južnoj Koreji i predsjednik kompanije Samsung Electronics Co, umro je u nedjelju, a iza sebe je ostavio značajnu imovinu koju će potencijalno naslijediti njegova obitelj ali će ona biti i predmet poreza na nasljedstvo.

 

Lee Kun-hee koji je od Samsunga napravio svjetskog telekomunikacijskog giganta umro je jučer u 79. godini, nakon što je 2104. prikovan uz krevet od srčanog udara.

Hrvatski

Pogledajte kako će svijet izgledati za 50 godina: Put preko oceana za 30 minuta, printanje organa i leteći autobusi

Podvodni autoputevi, sportovi sa hoverboardom i odmori u svemiru neke su od nadolazećih otkrića koja će biti uobičajena za 50 godina, predviđa se u novom izvještaju o budućnosti tehnologije.

Izvještaj također predviđa da će masovna proizvodnja organa 3D tiskom, implantati za nadzor zdravlja i domovi koji se sami čiste biti dijelovi svakodnevnice.

Hrvatski

Predstavljen novi stilski i svestrani Galaxy Tab S5e

Napravljen za bolje povezivanje i zabavu, Galaxy Tab S5e sadrži pametne funkcije u tanjem i lakšem okviru.

Kompanija Samsung Electronics predstavila je danas novi Galaxy Tab S5e – tanji, lakši i pažljivo dizajniran sa svim pametnim funkcijama kako biste ostali povezani.

Uključujući ekran od 10,5 inča sa velikim kapacitetom baterije, Galaxy Tab S5e pažljivo je osmišljen za jedinstvena iskustva, tako da možete uživati u bogatom sadržaju bez kompromisa. 

Hrvatski

Dizajnirani za moderne radne prostore i igre sljedeće generacije

Samsung nudi minimalistički „Space monitor“ za moderne radne prostore, izuzetno širok 49-inčni CRG9 monitor za vrhunsko iskustvo igranja i tanak 4K UHD zakrivljeni monitor za kreatore sadržaja. 

Kompanija Samsung Electronics objavila je danas tri nova monitora: moderni i minimalistički Space Monitor, CRG9 - dizajniran za neuporedivo iskustvo igranja i UR59C - zapanjujući 4K UHD zakrivljeni monitor idealan za kreatore sadržaja.

Hrvatski

Samsung predstavlja telefon sa savitljivim ekranom

Već je nekoliko puta bilo riječi o idejama i pokušajima koji su imali za cilj proizvodnju preklopnog pametnog telefona. Jasno, preklopne telefone koristili smo još prije 10ak i više godina, no sada smo tehnologijom dogurali korak dalje i novi bi suvremeni telefoni trebali biti znatno drugačiji od ondašnjim.

Naime, preklopni telefon suvremenog doba trebao bi imati zaslon koji će se moći preklapati, na temelju čega će se dobiti dodatna površina za rad, a telefon će kod prijenosa zauzimati manje mjesta.

Hrvatski

Samsung predstavio tablet Galaxy Tab A

Kompanija Samsung je predstavila svoj novi 8-inčni tablet s operativnim sistemom Android, a to je Galaxy Tab A. 

Tablet će se u prodaji naći 1. studenoga, a koštat će 230 dolara. U suštini, radi se o poboljšanoj verzji modela iz 2015. godine, čije je ime i preuzeo.

Njegov rival će biti jeftini tablet Amazon Fire HD 8 koji košta samo 80 dolara.

Hrvatski