DOBIT OD 14,7 MILIJARDI DOLARA
Najbolji poslovni rezultati u povijesti Samsunga
Manager.ba/Bljesak.info Svijet 06 travnja, 2018

Južnokorejski elektronički div Samsung Electronics izvijestio je u petak da je u prvom tromjesečju ostvario operativnu dobit od 15.600 milijardi wona (14,7 milijardi dolara), najveći iznos u tromjesečnom razdoblju otkada su počeli poslovati, zahvaljujući uzletu potražnje za memorijskim čipovima za mobilne uređaje.

Time je operativna dobit uvećana za 60 posto u odnosu na isto razdoblje godine ranije. Ujedno Samsung treće tromjesečje zaredom podiže letvicu najvišeg iznosa operativne dobiti otkada je osnovan. Prihodi su u razdoblju od siječnja do ožujka procijenjeni na 60.000 milijardi wona, što je 19 posto više nego što su iznosili u prvom prošlogodišnjem tromjesečju, pokazuje Samsungovo preliminarno izvješće.

U proteklih 12 mjeseci Samsungova je dobit bilježila uzlet zahvaljujući solidnoj potražnji za memorijskim čipovima za mobilne uređaje, koja je ublažila pad dobiti u odjelu mobilnih telefona.

Taj dio poslovanja bilježi slabe rezultate već dvije godine, otkada je kompanija bila prisiljena povući model Galaxy Note 7 zbog eksplozija baterije, što ih stajalo milijarde dolara. Samsung objavljuje iznos neto dobiti i rezultate pojedinih dijelova poslovanja u cjelovitom poslovnom izvješću, koje bi trebalo biti objavljeno do kraja mjeseca. 

Povezani članci

1

2

Video
NOBEL CORPORATION
Kako je Tornado izbrisao sramotni grafit u Mostaru
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Iskustvo pacijenta – prevencija iznenadne srčane smrti
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Centar za bolesti kralježnice - PLDD i kirurgija perifernih živaca
Savjeti