SAMSUNGOVI NOVI MONITORI
Dizajnirani za moderne radne prostore i igre sljedeće generacije
Manager.ba Svijet 04 siječnja, 2019

Samsung nudi minimalistički „Space monitor“ za moderne radne prostore, izuzetno širok 49-inčni CRG9 monitor za vrhunsko iskustvo igranja i tanak 4K UHD zakrivljeni monitor za kreatore sadržaja. 

Kompanija Samsung Electronics objavila je danas tri nova monitora: moderni i minimalistički Space Monitor, CRG9 - dizajniran za neuporedivo iskustvo igranja i UR59C - zapanjujući 4K UHD zakrivljeni monitor idealan za kreatore sadržaja.

Svaki od ova tri monitora nudi najbolje od tehnologije, od izuzetno širokih zaslona i živopisnih boja za impresivno igranje do dizajna koji štedi prostor i povećava produktivnost.

“Samsungova najnovija linija monitora je nevjerojatno raznovrsna i pokazuje našu posvećenost kontinuiranoj inovaciji i vodstvu u kategoriji”, rekao je Seog-gi Kim, izvršni potpredsjednik za vizualno poslovanje u kompaniji Samsung Electronics.

"Svi ovi monitori su dio naše veće strategije u ovoj godini, da vam ponudimo izbor kako bi mogli dobiti ono što želite - lijepe, vrijedne uređaje koji vas inspiriraju da učinite više."

 

 

Space Monitor: moderan, minimalan i fleksibilan dizajn

 

Samsung Space Monitor koristi svoj elegantan dizajn i funkcionalnost kako bi korisnicima omogućio da se fokusiraju na ono što je na ekranu, a ne na ono što se nalazi oko njega.

Jedinstveno ugrađeno rješenje za uštedu prostora, minimalistički stalak koji se pričvršćuje za stol i tako oslobađa prostor za radnu površinu za krajnju produktivnost korisnika.

Samsung Space monitor se lako postavlja i prilagođava kada ga ne koristite, a jednostavno ga je vratiti nazad i postaviti uz zid.

Jednostavnim ergonomskim podešavanjem, pristupom portu i diskretnim sistemom za upravljanje kablovima, Space Monitor poboljšava oblik i funkciju svake radne stanice ili kućnog ureda. 

 

 

Osim estetike, Space Monitor je i monitor sa visokim performansama.

27-inčni model nudi QHD rezoluciju za nevjerojatno detaljne, oštre slike, dok 32-inčni model prikazuje sadržaj u 4K UHD-u.

Space Monitor korisnicima pruža i jedinstveni stalak koji može nestati u zadnjem dijelu monitora.

Kada se koristi postolje, Space Monitor se može lako nageti ili izvući iz zida.

Također se može spustiti na površinu stola, a Samsungova funkcija Zero Height Adjustable Stand pruža vrhunsku svestranost za bilo koju vrstu gledanja.

Stalak ne samo da čini gledanje udobnijim, već i eliminira problem upravljanja kablom integrirajući napajanje, kao i HDMI kablova kroz ruku za čist i fleksibilan izgled.

 

 

CRG9 49 ”Gaming Monitor: Ultra široki ekran sa dvostrukom QHD rezolucijom

 

CRG9 je prvi izuzetno širok monitor za igre visoke rezolucije sa omjerom stranica 32: 9.

Pruža brzinu osvježavanja od 120 Hz sa brzim odzivom od 4 ms na 49-inčnom ekranu koji minimizira zaostajanje slike i zamućenje pokreta, kako biste bez poteškoća držali korak sa brzim tempom igranja.

Napravljen za vrhunsko iskustvo igranja, monitor ima i AMD Radeon FreeSync ™ 2 HDR tehnologiju kako bi se smanjilo kidanje ekrana i ulazna latencija, te se osigurala najbolja moguća brzina snimanja i glatko iskustvo igranja.

Sadržaj zaista oživljava na CRG9, sa dvostrukom QHD rezolucijom (5120x1440) i HDR10 sa vrhunskom svjetlinom od 1000 nita, pružajući najfinije detalje u najsvjetlijim i najmračnijim dijelovima slike. HDR10 pruža izvanredno lokalno zatamnjenje, a HDR sa visokim kontrastom nudi napredne spektakularne detalje koji nisu dostupni u monitorima koji nisu HDR.

Monitor također koristi i revolucionarnu tehnologiju kompanije Quantum dot, za izuzetno širok raspon precizne reprodukcije boja i zakrivljenost ekrana od 1800 mm, kao i vrlo široko vidno polje za potpunu vidljivost.

Ekvivalentno dva 27-inčna QHD 16:9 monitora postavljena jedan uz drugi, ultra široki ekran 32:9 također pružaju vrhunsku fleksibilnost u više zadataka uz pomoć PBP (Picture-by-Picture) funkcionalnosti koja omogućava da dva video izvora budu na istom ekranu.

CRG9 sadrži jedan HDMI priključak, dva Display Porta, USB 3.0 i mogućnosti povezivanja slušalica. Samsung je također dizajnirao CRG9 s manjom veličinom stalka za praktičnost i fleksibilnost u prostoru svakog igrača.

 

 

UR59C 32” monitor: Prvi svjetski 32-inčni zakrivljeni 4K UHD dizajniran za kreatore sadržaja

 

Idealan za kreatore sadržaja koji traže svestranost i performanse, novi UR59C 32-inčni monitor ima UHD zakrivljeni ekran sa kontrastom od 2,500:1 i punu 3840x2160 4K UHD rezoluciju sa podrškom za do milijardu boja.

Zakrivljenost 1500R pruža doista impresivno iskustvo koje sija prilikom stvaranja sadržaja i umjetnosti, gledanja video zapisa ili igranja, a smanjuje naprezanje očiju koje se obično povezuje sa dugim periodima tradicionalne upotrebe monitora.

Dostupan u tamnoj plavo-sivoj boji, UR59C ima izuzetno tanak dizajn, s dubinom od samo 6,7 mm sa zadnjim  kućištem sa teksturom.

Njegov ekran je pričvršćen na vitko, ali čvrsto V-tanko metalno postolje koje oblaže kablove i smanjuje njegov trag na radnom prostoru.

Sva tri monitora predstavit će se na Samsungovom CES štandu u Las Vegasu od 8. do 11. siječnja 2019. godine.

Za više informacija o novim Samsung monitorima posjetite: http://displaysolutions.samsung.com/ces2019 .

O kompaniji Samsung Electronics:

Samsung Electronics Co., Ltd. nadahnjuje svijet i oblikuje budućnost s prilagođenim idejama i tehnologijama, redefinirajući svijet televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema, memorije, sistema LSI i LED rješenja.

Za najnovije vijesti posjetite Samsung Newsroom na http://news.samsung.com.

Povezani članci

1

2

Video
STIPE KRIŠTO, B KRUG
Birao je: Njemačka ili Livno
DR. GORAN ĐUZEL, POLIKLINIKA VITALIS
Javni zdravstveni sustav mora biti zdrav
JOSIP MARTINOVIĆ
Hercegovačka vina imaju dobru cijenu, vrijeme je za sljedeću razinu