poduzetnice

PKFBiH poziva žene poduzetnice da se prijave u "Registar poslovnih žena BiH"

Privredna/Gospodarska komora FBiH ovim registrom preuzima ulogu ne samo evidencije, već i institucionalnog tijela koje će predstavljati adresu za sva pitanja, savjete, podršku, ali i promociju žena poduzetnica, vlasnica/suvlasnica kompanija, menadžerica, inženjerki, udruženja žena, te žena iz svih drugih sektora.

 

Hrvatski

Uspješne Hercegovke svoje kompanije predstavile veleposlanici Švicarske

Mogućnosti suradnje i uvezivanje poduzetnica iz BiH i Švicarske tema je posjete Mostaru i susreta NJ.E. Andreae Rauber Saxer, veleposlanice Švicarske s predstavnicama realnog sektora u Hercegovini. 

Veleposlanica je naglasila kako osnovicu gospodarstva Švicarske čine male i srednje kompanije koje su važan akter u zapošljavanju te zemlje, te je ohrabrila poduzetnice iz Hercegovine da i dalje slijede svoju viziju i najbolje rade svoj posao.

Hrvatski

Kupujemo jedna od druge i šaljemo si goste, to je ključ

Na trodnevnom studijskom putovanju po Istri 65 poduzetnica iz sedam kontinentalnih županija naučile su kako unaprijediti svoje poslovanje, umrežiti se i zajedno osvajati tržišta na primjerima poslovnih uspjeha istarskih poduzetnica.

Putovanje je dio projekta Ženska perspektiva čiji je cilj očuvanje obiteljskih poslovanja, poljoprivredne proizvodnje i kulturne baštine podržala je i Coca-cola, a osim što su učile poduzetnice su imale priliku predstaviti svoje proizvode kolegicama na prodajnom sajmu u Stanciji Buršić.

Hrvatski

Prvi dan SBF-a posvećen ženskom liderstvu u razvoju društva

S ciljem da se ukaže na sve veću i značajniju ulogu žena u razvoju društva i da se žene dodatno ohrabre za zauzimanje liderskih pozicija u kompanijama, ovogodišnji Sarajevo Business Forum, koji će se održati 25. i 26. aprila u Sarajevu, upriličit će panel posvećen ulozi žena liderki u razvoju društva.

Na panelu će učestvovati poslovne žene, kako iz regije, tako i iz drugih europskih zemalja, te Bahreina, Južnoafričke Republike, Australije...

Hrvatski