ŠVICARSKA KAO UZOR
Uspješne Hercegovke svoje kompanije predstavile veleposlanici Švicarske
Manager.ba BiH 28 studenog, 2018

Mogućnosti suradnje i uvezivanje poduzetnica iz BiH i Švicarske tema je posjete Mostaru i susreta NJ.E. Andreae Rauber Saxer, veleposlanice Švicarske s predstavnicama realnog sektora u Hercegovini. 

Veleposlanica je naglasila kako osnovicu gospodarstva Švicarske čine male i srednje kompanije koje su važan akter u zapošljavanju te zemlje, te je ohrabrila poduzetnice iz Hercegovine da i dalje slijede svoju viziju i najbolje rade svoj posao.

Poduzetnice iz Mostara, Čapljine, Širokog Brijega i Rame predstavile su svoje kompanije i pokazale zainteresiranost za izlazak na švicarsko tržište.

Nemamo često priliku okupiti se u Mostaru u ovakvom poticajnom sastavu i na jednom mjestu razgovarati o poslovnim prilikama u i izvan naše zemlje. Danas smo od veleposlanice Rauber Saxer čule zašto nam Švicarska može biti uzor u nekim segmentima života i rada, te smo imale priliku saznati nešto više o poslovnim uspjesima žena u Hercegovini. Ovakvi susreti su prilika za uspostavljanje kontakata i početak poslovne suradnje na lokalnom nivou - kazala je Amna Popovac, poduzetnica iz Mostara i organizatorica susreta.

Poduzetnice je prigodnim poklonima darivala Gloria - Prirodna kozmetika na bazi smilja.

Nakon info susreta, domaćini iz SPARK poslovnog parka upriličili su obilazak prostorija SPARK-a i kompanije NSoft koje rade s mladima i osposobljavaju ih za poslove 21. stoljeća.

Zajedno smo se još jednom uvjerili da imamo izvrsne mlade ljude koji znaju iskoristiti priliku kada im se pruži, i koji žele ostati i živjeti u Bosni i Hercegovini.

Švicarsko veleposlanstvo podržava inicijative koje se bave poboljšanjem pristupačnosti javne uprave građanima na općinskom nivou, zaštitom okoliša, cyber sigurnosti i promocijom turističkih potencijala BiH.


Povezani članci

1

2

Video
ANER KRUŠKONJA, OBRTNIČKA KOMORA HNŽ
Koliko se danas isplati biti obrtnik
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!