Jahorina

Đokovići nastavljaju investicije u planinski turizam

Na Jahorini je jučer održan sastanak uprave Olimpijskog centra Jahorina na čelu s direktorom Dejanom Ljevnaićem i Srđanom Đokovićem, ocem jednog od najboljih tenisera na svijetu. Postignut je dogovor o investicijama koje će Đokovići realizirati na Jahorini priopćeno je nakon sastanka.

 

Hrvatski

Skijaški centri u BiH dostupni Britancima posebnom zračnom linijom

Uspostavljen je let sa londonskog Gatwicka za Sarajevo i sedmodnevni program najveći britanskog ski tour operatora Crystal Ski, koji uključuje Bjelašnicu i Jahorinu.

 

"Uspostavljen je let iz London Gatwicka za Sarajevo što je ljubitelje skijanja, snowboardinga i ostalih zimskih aktivnosti odmah navelo da skoknu do Sarajeva i uživaju u našim olimpijskim ljepoticama. Sedmodnevni program vodi Crystal Ski, najveći britanski ski tour operator, a uključuje Bjelašnicu i Jahorinu", priopćeno je iz Međunarodnog aerodroma u Sarajevu.

Hrvatski

Za pola godine kreće gradnja gondole Pale-Jahorina - Vlada RS daje 96 mil. KM

Gondola Pale - Јahorina kapitalni je projekt Olimpijskog centra i Vlade čija će izgradnja početi u kolovozu/augustu ove godine. Iz budžeta Srpske bit će izdvojeno 96 mil. KM za gondolu dugu sedam kilometara, javlja RTRS.


- Mi ćemo ispred općinske uprave učiniti sve što treba u sljedećem periodu da sredimo planska dokumenta riješimo imovinsko pravne odnose i donesemo akte što prije kako bi se na najbolji način iskoristila građevinska sezona koja je na području Pala zaista kratka - rekao je Boško Јugović načelnik općine Pale.

Hrvatski

Ski-sezona najuspješnija u povijesti Jahorine

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić ocijenio je da je ovogodišnja ski-sezona najuspješnija u povijesti Jahorine koja je pokretač privrede ove regije.

 

U ovoj godini gotovo svaki dan bilježimo po 6.000 skijaša na našim stazama. Do sada je na Jahorini skijalo preko 300.000 skijaša, a u baznoj godini ih je bilo 32.000, odnosno zabilježeno je povećanje od gotovo 900 odsto. Poređenja radi, prošle sezone koja je bila najuspješnija u povijesti Jahorine imali smo oko 265.000 skijaša”, rekao je LJevnaić Srni.

Hrvatski

Popunjeni svi smještajni kapaciteti na Јahorini

Svi smještajni kapaciteti na Јahorini su popunjeni, izjavio je direktor Olimpijskog centra Јahorina Dejan Ljevnaić.

 

Ljevnaić je istakao da imaju najavu da će predstojeći vikend sigurno biti najbolji zato što je potražnja za Јahorinom porasla.

Staze su odlično pripremljene, vrijeme je lijepo i pozivamo sve da dođu, skijaju i uživaju – poručio je Ljevnaić.

Hrvatski

Na Jahorini pušten u rad šesterosjed Trnovo

Šeseterosjed Trnovo na lokaciji Obućina bare ima kapacitet 2.400 skijaša na sat, a dug je 600 metara.

 

Na Jahorini je jučer službeno pušten u rad šesterosjed Trnovo, u koji je uloženo oko 30.000.000 KM, prenio je Glas Srpske pozivajući se na Srnu.

Šeseterosjed Trnovo na lokaciji Obućina bare ima kapacitet 2.400 skijaša na sat, a dug je 600 metara.

Hrvatski

Na Jahorini apartman od 100 kvadrata vrijedi skoro pola milijuna KM

Grade se apartmani, spa centri, kongresne sale. Rapidan rast broja kvadrata prati i rast cijena. Tako da se cijene apartmana po kvadratu iznosi blizu 5.000 KM.

 

Šansi za investiranje u posljednje vrijeme sve je više. Pa i na olimpijskim ljepoticama. Veći broj hotela, apartmana i drugih objekata na Jahorini znači i veće cijene. Tako je sada na ovoj planini za apartman od stotinjak kvadrata potrebno izdvojiti pravo bogatstvo, i do pola milijuna KM, a za kvadrat zemljišta potrebno je platiti skoro kao za kvadrat stana u manjoj općini.

Hrvatski

Investicijsko čudo: U tijeku gradnja pet novih žičara, grade se hoteli

Na Јahorini je održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika sa direktorom Olimpijskog centra "Јahorina" Dejanom Ljevnaićem i predsjednikom Nadzornog odbora Olimpijskog centra Nedeljkom Elekom.

 

Tema sastanka bili su novi projekti Olimpijskog centra, piše RTRS.

Dodik je nakon sastanka rekao kako će se založiti za to da Јahorina bude proglašena nacionalnim parkom.

Hrvatski

Legend – brzina i izazov su osnova razvoja i napretka preduzeća

Prepoznat od kupaca i dobavljača, Legend d. o. o. je brzo izgradio odličnu reputaciju i postao prepoznatljiv brend.

 

Legend d. o. o. Istočno Sarajevo je poduzeće osnovano kao izraz težnje vlasnika da svoj aktivizam i energiju prenese u privredu. Poslije prvih nekoliko manje uspješnih pilot-projekata, poduzeće svoje mjesto nalazi u veletrgovini industrijskom robom, soli za posipanje puteva, bitumenom te tečnim gorivima.

Hrvatski

Na Jahorini se trenutno ulaže milijarda KM, iz ZOI'84 poručuju da će sve otkriti u petak

Jahorina je pravo gradilište, koje radi u dvije smjene.

 

Skijaška sezona 2021/2022. je pred vratima, a tome u prilog ide i činjenica da je na planinama i skijalištima u okolini Sarajeva već pao prvi snijeg.

Bjelašnica i Jahorina su sigurno najpopularnije destinacije u našoj zemlji za ljubitelje zimskih sportova.

Pripreme ski-centara za novu sezonu počele su odmah po završetku prošle, a strastveni skijaši do izlaska na stazu morat će pričekati još nešto više od mjesec.

Hrvatski