PROJEKTI
Za pola godine kreće gradnja gondole Pale-Jahorina - Vlada RS daje 96 mil. KM
manager.ba/ba.ekapija.ba BiH 15 ožujka, 2022
Izvor fotografije:
ba.ekapija.com

Gondola Pale - Јahorina kapitalni je projekt Olimpijskog centra i Vlade čija će izgradnja početi u kolovozu/augustu ove godine. Iz budžeta Srpske bit će izdvojeno 96 mil. KM za gondolu dugu sedam kilometara, javlja RTRS.


- Mi ćemo ispred općinske uprave učiniti sve što treba u sljedećem periodu da sredimo planska dokumenta riješimo imovinsko pravne odnose i donesemo akte što prije kako bi se na najbolji način iskoristila građevinska sezona koja je na području Pala zaista kratka - rekao je Boško Јugović načelnik općine Pale.

Na Јahorini je ove sezone do sada boravilo skoro pola milijuna ljudi.

- Svaki skijaš je ostavio po tisuću maraka i dolazimo do podatka da je 500 milijuna ostalo samo ove godine, da od rada Olimpijskog centra žive i rental i ski škole i ugostitelji hotelijeri i mi smo izračunali da 3500 ljudi indirektno zavisi od našeg rada - rekao je Dejan Ljevnaić, direktor OC Јahorina.

Predsjednik Nadzornog odbora OC Јahorina Nedeljko Elek istakao je da OC Јahorina širi svoje djelovanje.

- Mi smo preuzeli Igrišta, u tijeku mjesec dana preuzimamo Andrićgrad ali prioritet našeg poslovanja ostaje općina Pale i sve projekte koje budemo radili prvo ćemo realizirati na Palama - dodao je on.

 

Povezani članci

1

2

Tagovi: