Infobip

Stečeni uvjeti za izgradnju IT kompleksa na Šipu

Kompanija „Infobip“ je podnijela inicijativu da se zamijene nekretnine kako bi im se omogućilo ekonomičnije iskorištenje parcela, a samim time i povećavala mogućnost uposlenja većeg broja osoba, te kako bi se ujednačio koncept izgradnje sa susjednom građevinom Al Jazeera Balkans i samim time dobilo bolje arhitektonsko uređenje ulaza u općinu Centar.

 

Hrvatski

Gradnja kampusa hrvatskog jednoroga bliži se kraju, otvorenje početkom 2021.

Zgrada na Šipu je oblikovana stackingom - prostori različite namjene složeni su jedni na druge po visini: parkiralište se nalazi na prizemlju, potom slijede tri etaže uredskih prostora, javna etaža s restoranom i konferencijskom dvoranom, te tri etaže sa smještajem.

 

Gradnja Infobipovog kampusa u Sarajevu bliži se kraju, a otvorenje je planirano početkom 2021. godine.

Infobip je krenuo u izgradnju kampusa u Sarajevu, svog trećeg nakon onih koje ima u Vodnjanu i u Zagrebu, početkom ove godine.

Hrvatski

Prvi hrvatski startup jednorog počeo je iz garaže s dva laptopa

Infobip je sagradio IT kampus u Vodnjanu koji se pokazao premalim za nezadrživi rast tvrtke, pa gradi i druga dva u Zagrebu i Sarajevu.

 

Jedno je zajedničko novom valu hrvatskih tehnoloških poduzetnika. Vrlo su jednostavni, žive jednostavno, iako vrlo imućni, to ćete teško primijetiti. Susret s Silviom i Robertom Kutićem, Izabelom Jelenićem, osnivačima Infobipa, upravo je bilo takvo iskustvo za novinara Poslovnog dnevnika.

Hrvatski

OSNIVAČ HRVATSKOG JEDNOROGA: Dokazao da se u Hrvatskoj može izgraditi globalni biznis od nule

Što je postigao?

 

Silvio Kutić je u 14 godina, otkako je s bratom Robertom i Izabelom Jelenićem u Vodnjanu osnovao Infobip, stvorio je vodeću informatičku kompaniju u Hrvatskoj i regiji koja ima šansu da za koju godinu postane vrijednija i od Ine.

Sve dosad razvijali su biznis isključivo na temelju vlastitog kapitala, a krajem srpnja su sklopili “deal” s američkim fondom One Equity Partners o investiciji većoj od 200 milijuna dolara.

Hrvatski

Prvi hrvatski jednorog: 'Nemamo previše vremena za slavlje, ali svjesni smo koliko je ovo velik trenutak'

Jedan od osnivača vodnjanskog Infobipa i izvršni direktor Silvio Kutić kaže da za slavlje nema previše vremena. Ne razbacuje se niti procjenama o trenutnoj tržišnoj vrijednosti te softverske kompanije nakon što su s američkim fondom dogovorili veliku investiciju.

 

Neki, naime, računaju da su postali “jednorog”, drugi da vrijede i nekoliko milijardi dolara, a treći da bi toliko mogli vrijediti prije izlaska na neku od svjetskih burzi za koju godinu.

Hrvatski

Globalni div otkriva detalje najveće IT investicije u Sarajevu

Infobip je prisutan u Bosni i Hercegovini od 2010. godine kada je otvoren sarajevski ured, a prošle godine su otvorili i onaj u Tuzli. Dva ureda broje ukupno 185 zaposlenika, ali u narednom periodu očekuju daljnji rast.

 

Infobip je krenuo kao startup kompanija iz malog istarskog grada Vodnjana, u Hrvatskoj.

Tamo je i sjedište kompanije, a danas, nakon gotovo 15 godina od osnivanja, firma globalno zapošljava više od 2.100 ljudi te kroz 67 ureda u 52 zemlje posluje na šest kontinenata.

Hrvatski

Vodnjanski tehnološki div na globalnoj razini planira zaposliti oko tisuću novih radnika

Infobip je najavio i izlazak na Njujoršku burzu, te daljnji razvoj tehnoloških rješenja i proizvoda u smjeru 'conversational messaginga' i 'conversational commercea', a upravo su lansirali i vlastitu 'chatbot'-platformu' koju su razvijali šest mjeseci.

 

Vodnjanski IT div, Infobip, planira zaposliti oko tisuću novih radnika, te bi tako daljnjim širenjem na globalnoj razini premašili brojku od tri tisuće zaposlenih, a prošlu godinu završili  su s 2100 zaposlenih.

Hrvatski

VIDEO: Kako je hrvatski Infobip došao u konkurenciju za Svjetskog podzetnika godine?

Infobip je tvrtka čije je sjedište u Vodnjanu u Istri i svakodnevno dopire do milijardu korisnika. Stoga je i bio u konkurenciji Svjetskog poduzetnika godine.

Startali su prije 13 godina, a sada zapošljavaju 1500 ljudi, imaju 61 ured u svijetu, na svim kontinentima osim Antarktike.

I uz to zavidan popis klijenata – Uber, Facebook, WhatsApp…

Hrvatski

EY Poduzetnik godine je Brad Keywell iz SAD-a, hrvatski Infobip u samom vrhu

Amerikanac Brad Keywell, predsjednik uprave softverske kompanije Uptake Technologies, proglašen je novim EY Svjetskim poduzetnikom godine, a titulu najboljeg osvojio je u konkurenciji s 57 poduzetnika iz čak 47 zemalja.

U samom vrhu najuspješnijih tvrtki na svijetu našlo se i ime hrvatske firme Infobip, koja je u ožujku ove godine na petom domaćem izdanju te nagrade, proglašena hrvatskim EY Poduzetnicima godine.

Hrvatski