PROJEKTI
Gradnja kampusa hrvatskog jednoroga bliži se kraju, otvorenje početkom 2021.
manager.ba/indikator.ba 07 prosinca, 2020
Izvor fotografije:
indikator.ba

Zgrada na Šipu je oblikovana stackingom - prostori različite namjene složeni su jedni na druge po visini: parkiralište se nalazi na prizemlju, potom slijede tri etaže uredskih prostora, javna etaža s restoranom i konferencijskom dvoranom, te tri etaže sa smještajem.

 

Gradnja Infobipovog kampusa u Sarajevu bliži se kraju, a otvorenje je planirano početkom 2021. godine.

Infobip je krenuo u izgradnju kampusa u Sarajevu, svog trećeg nakon onih koje ima u Vodnjanu i u Zagrebu, početkom ove godine.

Kompanija je na javnom natječaju kupila na lokaciji Šip četiri građevinske parcele ukupne površine 4230 kvadrata koje je platila 503.000 KM.

Zgrada na Šipu je oblikovana stackingom - prostori različite namjene složeni su jedni na druge po visini: parkiralište se nalazi na prizemlju, potom slijede tri etaže uredskih prostora, javna etaža s restoranom i konferencijskom dvoranom, te tri etaže sa smještajem. Sve funkcionalne cjeline, osim u slučaju magle, imaju dvostrani pogled.

Najavljeno je da će investicijom Infobip povećati broj zaposlenih u BiH za 500 osoba, a prema svim pokazateljima riječ je o najvećoj IT investiciji u BiH.

Domaći IT stručnjaci smatraju pozicioniranje Sarajeva kao strateške točke u širenju Infobipa vrlo važnim, što je i potvrda o zrelosti našeg tržišta.

Tagovi:
Povezani članci

1

2