Huawei

Huawei najavio vlastiti operativni sustav

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei mogao bi predstaviti vlastiti operativni sustav najkasnije u proljeće sljedeće godine, kazao je izvršni direktor kompanije.

Huaweiju je onemogućeno korištenje Googlovog operativnog sustava Android nakon što su Sjedinjene Države kompaniju prošloga tjedna stavile na popis zabranjenih pravnih osoba.

Hrvatski

Google prekida suradnju sa Huaweijem

Krovna Googleova firma Alphabet Inc. je sa kineskom kompanjom Huawei obustavila suradnju koja zahtjeva prenos hardvera, softvera i tehničkih usluga, osim onih koji su javno dostupni putem licenciranja otvorenog koda, rekao je Reutersu izvor upoznat sa tim.

Ovaj potez mogao bi ometati i poslovanje Huaweija, ali i pametne telefone van Kine, jer će tehnološki gigant odmah izgubiti pristup ažuriranjima Googleovog operativnog sistema Android.

Hrvatski

Huawei isporučio čak 59 milijuna pametnih telefona u prvih nekoliko mjeseci ove godine

Huawei, kineski telekomunikacijski div, ostvario je gotovo 40 posto veće prihode u prvim mjesecima ove godine nego u istom razdoblju lani. Prema jučer objavljenom kvartalnom izvješću, Kinezi su u ovoj godini uprihodili 26,7 milijardi dolara i isporučili ukupno 59 milijuna pametnih telefona.

Dio je to plana, navode u izvješću, da do kraja godine prodaju ukupno 250 milijuna uređaja diljem svijeta i preteknu južnokorejskog konkurenta Samsung.

Hrvatski

Kineski div prestigao Apple i postao drugi najveći proizvođač telefona na svijetu

Kineski div Huawei upravo je ostvario važnu prekretnicu, prestigao je Apple i postao drugi najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu.

Kineski proizvođač prodao je oko 54 miliona telefona u  posljednjem kvartalu, 40 posto više u poređenju s istim periodom prošle godine, prema podacima istraživačkih firmi IDC, Canalys i IHS Markit.

To je bilo dovoljno ne samo da se prestigne Apple, već i da se približi svjetskom lideru, Samsungu koji je prodao 70 miliona telefona u tom kvartalu, 10 posto manje nego u istom periodu lani.

Hrvatski

PREMIUM BREND: Huawei ojačao poziciju u regiji, rast prodaje 20 posto

Huawei je ojačao svoju poziciju u srednjoj i istočnoj Europi s više od 20 posto rasta prodaje, izjavio je Zhe Zhang, direktor Huaweija za Adriatic regiju. 

Brend i dalje planira nastaviti biti predan istraživanju i razvoju širom svijeta kako bi korisnicima pružio najbolje korisničko iskustvo. 

"Sigurni smo da ćemo i sljedeće godine potvrditi svoju predanost zahvaljujući novim pametnim telefonima koji donose intuitivno i prihvatljivo iskustvo za korisnike", dodao je Zhang. 

Hrvatski