TEHNOLOGIJE
Huawei isporučio čak 59 milijuna pametnih telefona u prvih nekoliko mjeseci ove godine
Manager.ba/novac.jutarnji.hr Svijet 26 travnja, 2019
Izvor fotografije:
novac.jutarnji.hr

Huawei, kineski telekomunikacijski div, ostvario je gotovo 40 posto veće prihode u prvim mjesecima ove godine nego u istom razdoblju lani. Prema jučer objavljenom kvartalnom izvješću, Kinezi su u ovoj godini uprihodili 26,7 milijardi dolara i isporučili ukupno 59 milijuna pametnih telefona.

Dio je to plana, navode u izvješću, da do kraja godine prodaju ukupno 250 milijuna uređaja diljem svijeta i preteknu južnokorejskog konkurenta Samsung.

Znakovito, iz Huaweija nisu objavili koliko su u plusu, navodeći tek da su u ovoj godini poslovali uz neto maržu osam posto veću nego lani.

Osim prodaje pametnih uređaja, kažu, skok u prihodima može se pripisati i fokusu na mrežnu infrastrukturu.

Usprkos kampanji iz SAD-a koja, zbog sumnji na špijunažu, pokušava ostale zemlje uvjeriti da ne naručuju 5G opremu od Huawei, kineski se telekom u izvještaju pohvalio s 40 novih komercijalnih ugovora s velikim svjetskim teleoperatorima, ali i s više od 70 tisuća isporučenih 5G baznih stanica.

Usporedbe radi, švedski Ericsson, njihov konkurent u 5G sektoru, najavio je 18 sklopljenih ugovora, ali i 3 milijuna isporučenih baznih stanica s hardverom za 5G mrežu.

Tagovi:
Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Maja Miljević: 8 koraka do uspješnog početka biznisa
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana