KOMPANIJE
PREMIUM BREND: Huawei ojačao poziciju u regiji, rast prodaje 20 posto
Manager.ba/Indikator.ba Regija 22 siječnja, 2018

Huawei je ojačao svoju poziciju u srednjoj i istočnoj Europi s više od 20 posto rasta prodaje, izjavio je Zhe Zhang, direktor Huaweija za Adriatic regiju. 

Brend i dalje planira nastaviti biti predan istraživanju i razvoju širom svijeta kako bi korisnicima pružio najbolje korisničko iskustvo. 

"Sigurni smo da ćemo i sljedeće godine potvrditi svoju predanost zahvaljujući novim pametnim telefonima koji donose intuitivno i prihvatljivo iskustvo za korisnike", dodao je Zhang. 

Huawei je prošle godine zabilježio veću potražnju za svojim pametnim telefonima kroz cijeli asortiman. U kompaniji planiraju nastavak tog trenda i narednih godina jer tržišne procjene govore da će do 2021. godine više od 60 posto svjetske populacije posjedovati pametni telefon (IDC, istraživanje "Mobilna umjetna inteligencija i budućnost inteligentnih uređaja"). 

Porast prodaje reflektirala se i u sve većoj prepoznatljivosti Huaweija kao globalno poznatog, premium brenda. U 2017. godini Huawei se pozicionirao se na 49. mjesto BrandZ liste "Top 100 najvrjednijih globalnih brendova", na 88. mjesto Forbesove liste "Najvrjednijih svjetskih brendova" i 40. mjesto Brand Finance Global liste "500 najvrjednijih brendova".

Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna