Audi

Audi u borbi protiv koronavirusa razdvojio svoje krugove

Jedan krug predstavlja Audi, a ostala tri DKW, Horch i Wanderer.

 

Uz razdvajanje logotipa ide i poruka: Ne napuštajmo domove, održavajmo razmak, ostanimo zdravi, podržavajmo jedan drugoga, piše automobili.klik.hr.

Mnogi ljudi i tvrtke čine zanimljive geste povodom pandemije koronavirusa, a u cijeli neformalni pokret sad se uključio i Audi – zasad u Turskoj.

Naglašavajući potrebu za socijalnim distanciranjem na lokalnom tržištu lansirao je mini-kampanju u kojoj je razdvojio svoja četiri kruga.

Hrvatski

Značajna prekretnica: BH. dobavljač dobio odštetu od Audija

Prevent i VW, čijoj grupi pripada i Audi, godinama su u sporu zbog uvjeta isporuke, a riječ je o ugovorima vrijednim više milijuna eura.

 

Bosanskohercegovački dobavljač dijelova za autoindustriju, Prevent Grupa, dobila je presudu protiv Volkswagena (VW). 

Presudu je objavio Zemaljski sud u Düsseldorfu, a odštetu treba platiti Audi koji pripada grupi VW-a, piše portal Klix.ba.

Kako javljaju njemački mediji, riječ je o djelimičnoj presudi koja ide u korist Preventa.

Hrvatski

Iz zeničke radionice u Audijeve i Mercedesove fabrike širom svijeta

Fahrudin Šahmanija rođen je u Hamburgu. U Njemačkoj je diplomirao mašinstvo a posao naučio kod automobilskih divova kakav je Mercedes. Nostalgija za zemljom njegovog porijekla dovela ga je 2005. godine u Bosnu i Hercegovinu.

U Zenici je osnovao firmu Femetall. Počeli su sa radom krajem 2006. godine u inkubatoru Poslovne zone Zenica a prošle godine ostvarili promet od 1,7 miliona KM. Nakon što su u inkubatoru proveli 4 godine, u istoj Poslovnoj zoni kupili su vlastitu halu koju su prije godinu i po nadogradili.

Hrvatski

Audi i Airbus testiraju leteći taksi u Njemačkoj

Od početka 20. stoljeća vizionari, investitori i proizvođači automobila zaokupljeni su idejom letećeg automobila, a sada kompanije Audi i Airbus planiraju da realizuju zajednički projekt Urban Air Mobility i testiraju leteći taksi u Ingolstadtu u Njemačkoj.

U projektu će sudjelovati i njemački federalni ministar transporta Andreas Scheuer, ministrica za digitalne poslove Dorothee Bar, direktorica tehnološkog odjeljenja Airbusa Grazia Vittadini te gradonačelnik Ingolstadta Christian Losel, prenosi Bankar.me.

Hrvatski

Audi uštedio 100 milijuna eura zahvaljujući svojim zaposlenicima

U tvornicama u Ingolstadtu i Neckarsulmu ušteđeno je 108 milijuna eura zahvaljujući idejama i sugestijama zaposlenika, koji su za to nagrađeni.

- Mi uvijek ohrabrujemo svoje zaposlenike da pažljivo gledaju na svoje radno okruženje i da uvijek preispituju "status quo", rekao je Joachim Kraege, šef organizacijsko-konzultacijskog odjela u Audiju, jer su kreativnost i inventivnost svih u Audiju krucijalni faktori za uspjeh tvrtke.

Hrvatski