lider

Čitanje vas čini boljim liderom

Američki marketinški stručnjak Jesse Wisnewski je ističe pet znanstveno dokazanih razloga zašto u poslovnoj karijeri brže napreduju oni koji čitaju. 


Jesse Wisnewski u djetinjstvu i ranoj mladosti nije volio čitati, a prvu knjigu pročitao je kada je imao 20 godina. No ubrzo, upravo je čitanje bila jedina aktivnost koja mu je pomogla napredovati u poslovnoj karijeri. Počeo je kao menadžer maloprodaje, a sada je marketinški menadžer u jednoj od najvećih svjetskih izdavačkih kuća.

Hrvatski

25 znakova da ste dobar šef (čak i ako vam se ne čini tako)

Nije lako biti glavni, a upravljanje ljudima nosi sa sobom i veliku dozu stresa te suočavanje s brojnim izazovima.

 

Ponekad je teško procijeniti koliko ste dobri u upravljanju drugima te koliko uspješno balansirate između toga da ste autoritet i dostupni. Potiču li vaši postupci nezadovoljstvo medu zaposlenicima ili je vaš stil vođenja pun pogodak za tim kojim upravljate?

Dobri šefovi ključni su za tvrtku jer trećina zaposlenika ne napušta tvrtke radi posla, već radi loših nadređenih.

Undefined

Google je 10 godina analizirao i otkrio kakvog šefa baš svi vole

Cilj je bio utvrditi što čini dobrog menadžera.

 

Dobar šef mora znati stvoriti sigurno radno okruženje u kojem se nitko ne boji da će biti ismijan ili imati posljedice zbog prijedloga rješenja.

Dobar menadžer zna potaknuti radnike pohvalom, ali i konstruktivnom kritikom, piše 24sata.hr.

Undefined

5 grešaka koje dobar lider neće napraviti dvaput

Prije nego što odlučite prihvatiti ulogu vođe, dvaput razmislite želite li to. Imate li stvarno stav i emocionalnu inteligenciju da vodite ljude i zajedno s njima ostvarite uspjeh?

Svijetu ne treba još jedan loš vođa koji negativno utječe na zaposlenike, njihovo zdravlje, klijente i tvrtku.

Kako biste dobili jasniju sliku o tome jeste li uspješan vođa, navest ćemo pet pogrešaka koje odlični lideri nikada neće ponoviti.

 

1. Udaljava se od članovima tima

 

Undefined

Lekcije o liderstvu japanskog karate majstora

Poslovna edukacija 21. stoljeća otvorila je svoja vrata mnogim društvenim fenomenima, priznajući tako da je menadžer i lider prije svega čovjek, čiji realitet se ne sastoji samo od posla, nego i od mnogih drugih životnih uloga koje predstavljaju nju/njega kao osobu. Isto tako, poslovni čovjek je za rješenjima svojih menadžerskih problema posegnuo u područja koja su se još početkom 90-ih smatrala banalnim, stvarajući novi pojam bricolage, koji označava slobodno preuzimanje pojmova i koncepata iz ostalih aspekata društvenog života (npr.

Hrvatski

Zaboravljate li slušati druge zbog svog liderstva?

Lideru je teško usporiti i stvarno posvetiti pažnju onome što član tima govori, kad razmišljate o 87 drugih izazova na koje morate odgovoriti i uvjereni ste da već znate kako riješiti njegov problem. Ali ne možete biti dobar lider, ako vam slušanje nije jača strana. Kako Matthew McKay, Martha Davis i Patrick Fanning navode u svojoj knjizi Kako komunicirati (How To Communicate): Slušanje je predanost i kompliment.

Hrvatski