Evaluacijom do održivih rezultata
Kako EU projekti utječu na naš osobni razvoj?
Manager Projekti 08 travnja, 2021
Izvor fotografije:
pexels.com

EU projekti pisani su u cilju pomoći razvoju zajednice i boljeg života za sve, ali njihova istinska vrijednost puno je veća od toga.

 

PROČITAJTE VIŠE: Od ideje do realizacije

 

EU projekti su zbližili ljude.

Iako se konotacije vezane uz projekte i strateško planiranje vežu uz teške i velike poslovne odluke, njihova primjena moguća je i u svakom koraku privatnog života.

Dva su primjera koja su me osobno intrigirala i zbog kojih iznova potvrđujem razloge uključivanja u ovaj posao.

Prvo što se ističe u svakodnevnom razgovoru sa klijentima i znatiželjnjim pitanjima sudionika radionice ili onih koji se tek površno uključuju u ovu tematiku je želja za pomoći drugima. Sve ideje koje se razvijaju nesebično uključuju druge i traže se načini kako im osigurati uključivanje u nove projekte i tako pomoći da ostvare dugotrajne rezultate.

Ako trebam izdvojiti jednu osobinu koju su ovi veliki projekti izvukli na vidjelo, to bi bila nesebičnost.

Usprkos teškim vremenima i sve češćoj borbi za pukim preživljavanjem ljudi se okreću jedni prema drugima i traže riješenje koje će donijeti dobro svima.

 

 

Pristup rješavanju izazova koji uključuje sve korake strateškog planiranja i pogled u budućnost odličan je način i za rješavanje osobnih izazova s kojima se susrećemo. Planiranje naših obveza prema koracima za pisanje i pripremu projektnih prijava pokazuje iznimne rezultate. 

Odgovor na pitanje gdje želimo biti i kako do tamo doći je utkan u 7 osnovnih koraka do EU projekta koje prolazimo u istoimenoj radionici. 

Postavlja se pitanje zašto toliko truda ulagati u naizgled sitne i neprimjetne osobne korake naprijed. Odgovor je jasan i primjenjiv za svakoga od nas. 

Najvažniji projekt na kojem ćeš ikada raditi si ti. 

 

 

Pojam 'preslikavanja' rješenja sa pojedinaca na drušvo, može se primjeniti i u suprotnom smjeru.

Zašto ne bismo 'filozofiju projektnog načina razmišljanja' primjenili na potrebe pojedinaca.

Na nama je da iskoristimo sve alate koji nam se nude na ovom putu i napišemo najbolji mogući projekt s našim imenom u naslovu. 

Ako imate nekih pitanja o ovoj ili sličnim temama obratite mi se na [email protected] ili nam se pridružite u druženju i raspravi na instagram profilu @evaluatorbih
 

Andrijana Vučić

Autor opis: 
Prehrambeni tehnolog,magistrirala na sveučilištu u Sarajevu. U 16 godina radnog iskustva usko vezana uz oblast kontrole hrane i jačanja kapaciteta sustava. Evaluatorica u procesu pisanja i pripreme projekta.
Slika autora: 
O Autoru
Manager