evaluacijom do održivih rezultata

Tri početna koraka do dobre odluke

Najveća zabluda o odlučivanju je ta da odluku možemo odgoditi. Svako odgađanje znači pristajanje na trenutno stanje u kojem se nalazimo, pa tako često neke jako bitne odluke donesemo nesvjesno i tako se dovedemo u nezavidne situacije u kojima nam se čini da nemamo izbora i kontrolu nad njima.

 

Dakle, ono što je jako bitno prihvatiti, je činjenica da donošenje jedne odluke isključuje postojanje alternative. Kada smo u situaciji da želimo napraviti nešto novo, ali ipak to ne učinimo, mi smo ipak rekli ne promjeni i ostali u poznatom okruženju.

Hrvatski

Kako EU projekti utječu na naš osobni razvoj?

EU projekti pisani su u cilju pomoći razvoju zajednice i boljeg života za sve, ali njihova istinska vrijednost puno je veća od toga.

 

PROČITAJTE VIŠE: Od ideje do realizacije

 

EU projekti su zbližili ljude.

Iako se konotacije vezane uz projekte i strateško planiranje vežu uz teške i velike poslovne odluke, njihova primjena moguća je i u svakom koraku privatnog života.

Hrvatski

Kako provesti kvalitetnu analizu?

Da bi se provela kvalitetna analiza često se traži pomoć externih konzultanata. Razlog tomu je potreba za razumijevanjem prikupljenih podataka koji zahtjevaju određene vještine.

 

PROČITAJTE VIŠE: Na koje načine možemo sudjelovati u EU projektima?

 

Nerijetko se nađemo u iskušenju da popunjavanju obrazaca koji se traže u projektnim prijavama pristupimo odmah nakon raspisivanja javnog poziva.

Hrvatski