evaluacijom do održivih rezultata

Kako kroz projekte graditi socijalnu koheziju društva?

Socijalna kohezija je širok pojam kojeg je teško definirati, ali osobno smatram da je definicija koja obuhvaća bit ovog izrazito značajnog procesa, ona koju donosi CPCD (Centar za promociju civilnog društva). U njoj se kaže da je društvena kohezija sposobnost jednog društva da osigura dobrobit svim svojim članovima, da svede na minimum nejednakosti i izbjegne podjele. 

 

PROČITAJTE JOŠ: Što je to pametan, održiv i uključiv rast?

 

Hrvatski

Urbani ili ruralni razvoj? U što ulagati?

U prošloj kolumni pričali smo o kohezijskoj politici kao instrumentu za poticanje razvoja. Cilj kojemu se teži je izjednačavanje životnog standarda stanovništva, odnosno dovođenja standarda življenja na razinu ekonomske i socijalne nejednakosti koja je društveno prihvatljiva. Jasno je da postojeće razlike nije moguće izbrisati, ali želi se pokušati smanjiti negativne posljedice lošeg smjera razvoja. Kako to postići?

 

Hrvatski

Zadatak evaluatora je da vam pomogne da napravite bolji posao!

Koliko puta ste se našli u situaciji da ste pomislili…da sam samo ovo znao ranije, neke stvari napravio bih drugačije.  Da sam se samo malo bolje informirao, znao bi da je netko već bio u istoj situaciji i naišao na isti problem. Upravo to preispitivanje, skupljanje informacija i njihova procjena u pronalaženju najboljeg rješenja je postupak evaluacije.

 

Hrvatski