prijevara

Naplaćivala turističke aranžmane, a nije ni registrirala agenciju

Općinski sud Banovići potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Županije tuzlanske zbog prijevare protiv A. Đ. (24) iz Banovića osnivača i direktorice Turističke agencije Diamond Travel iz Banovića.

Optužena je da je od ožujka do srpnja 2021., kao osnivač i direktorica turističke agencije koju je registrirala tek u lipnju 2021., stupala u kontakte s većim brojem osoba koje su bile zainteresirane za ljetovanje u Turskoj, Crnoj Gori i BiH, te ih dovodila u zabludu kako će turistički aranžmani koje odaberu biti i realizirani, iako nije imala namjeru to i učiniti.

Hrvatski

Predstavljajući se kao direktor ukrao više od 30.000 eura

Osječko-baranjska policija traga za nepoznatim prevarantom koji je, lažno se e-mailom predstavljajući kao direktor, tvrtku iz Valpova oštetio za više od 30 tisuća eura.

 

Policija je u srijedu objavila kako je nepoznata osoba poslala elektronsku poštu djelatnici tvrtke iz Valpova, kojoj se lažno predstavljao kao direktor te od nje tražila uplatu više od 31.000 eura na račun inozemnog poduzeća.

Hrvatski

Primali socijalnu pomoć u Švicarskoj, a kupovali kuće po BiH

Švicarski Sud u Luzernu osudio je bračni par iz Bosne i Hercegovine na novčanu kaznu u iznosu od 14.400 franaka, jer su u ovoj zemlji od 2008. do 2013. godine primili blizu 140.000 franaka socijalne pomoći, a nisu prijavili da su u BiH kupili tri kuće.

Oni su, kako se navodi u presudi, dali netočne podatke kako bi dobili veći iznos socijalne pomoći.

Prema zakonu, bili su dužni prijaviti da posjeduju nekretnine. Oni su negirali krivnju i kazali kako kuće nisu kupili, već je riječ o nekretninama njihove rodbine.

Hrvatski