"DIAMOND TRAVEL"
Naplaćivala turističke aranžmane, a nije ni registrirala agenciju
Manager BiH 24 siječnja, 2023

Općinski sud Banovići potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Županije tuzlanske zbog prijevare protiv A. Đ. (24) iz Banovića osnivača i direktorice Turističke agencije Diamond Travel iz Banovića.

Optužena je da je od ožujka do srpnja 2021., kao osnivač i direktorica turističke agencije koju je registrirala tek u lipnju 2021., stupala u kontakte s većim brojem osoba koje su bile zainteresirane za ljetovanje u Turskoj, Crnoj Gori i BiH, te ih dovodila u zabludu kako će turistički aranžmani koje odaberu biti i realizirani, iako nije imala namjeru to i učiniti.

U tom je razdoblju oko 180 osoba uplatilo cjelokupne iznose za usmeno dogovorene aranžmane za ljetovanje na bankovni račun optužene ili njenog muža, ili su izvršili gotovinske uplate, a optužena je novac prisvajala za sebe, ne uplačujući novac hotelima ili drugim turističkim agencijama, zbog čega oštećeni nisu realizirali ni jedan uplaćeni turistički aranžman.

U konačnici, optužena je kako je prijevarama sebi pribavila imovinsku korist i oštetila veći broj osoba za oko 235.000 KM.

Manager.ba