ZANIMLJIVOSTI
VIDEO Obaranje rekorda: Izgrađena najduža biciklistička staza na svijetu
manager.ba/akta.ba Svijet 10 kolovoza, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Biciklistička staza dugačka 26 kilometara prati obalu.

 

Turska je dobila najdužu na svijetu, uz to i jedinstvenu biciklističku stazu, koja ide uz obalu Mediterana, privlači domaće i strane turiste i služit će za brojne sportske događaje.

Biciklistička staza dugačka 26 kilometara prati obalu, povezujući dva okruga najjužnije turske provincije i poslužit će i za jačanje turizma u regiji, prenose turski mediji.

"Na putu Samandag-Arsuz izgradili smo najdužu biciklističku stazu na svijetu", rekao je Rahmi Dogan, guverner provincije Hatai.

Privukla je pažnju velikog dijela svijeta, rekao je Dogan i najavio da se sada radi na punktovima za rentiranje bicikala kako bi ljudi uživali u vožnji između planina i mora.

Biciklistička staza je dio projekta kojim Turska želi da promovira zdraviji način života i smanji emisije štetnih plinova iz motornih vozila.

Plan je da do 2023. godine, ima više od 4.000 kilometara biciklističkih staza koje će kao i ova biti integrirane u europski EuroVelo, mrežu od 15 biciklističkih ruta na dugim relacijama koje povezuju kontinent.

Tagovi:
Povezani članci

1

Video
VIDEO
Maja Miljević: 8 koraka do uspješnog početka biznisa
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana