ZANIMLJIVOSTI
Velik interes za kupovinu hale bivšeg "Unisa"
Manager.ba/akta.ba BiH 23 veljače, 2022
Izvor fotografije:
akta.ba

Ulažu se značajni napori na pregovore s potencijalnim investitorima, a sve u cilju, kako kažu, većeg ulaganja u poslovnu zonu, kao i u druge lokacije grada.

 

Poslovna zona "Ramići" privukla je veliki broj investitora, a naročito je velik interes za kupovinu hale bivše tvornice "Unis", kazali su iz Gradske uprave Banja Luka za "Nezavisne".

Kako su dalje objasnili, zaključenje ugovora s investitorima povodom kupovine bivše tvornice "Unis" se može očekivati već na ljeto ove godine.

"Dolazak novih investitora i njihova želja za ulaganjem su od izuzetnog značaja za ekonomski razvoj grada i jačanje realnog sektora", kazali su iz Gradske uprave.

Prema njihovim riječima, ulažu se značajni napori na pregovore s potencijalnim investitorima, a sve u cilju, kako kažu, većeg ulaganja u poslovnu zonu, kao i u druge lokacije grada.

"Do kraja godine se nadamo zaključenju ugovora s investitorima, te realizaciju radova na izgradnji tvornica", kazali su iz Gradske uprave.

Podsjećamo da su prethodnih dana trajali pregovori s investitorima iz Italije o ulaganjima u ovu poslovnu zonu, koja će, kako je tada rekao gradonačelnik Draško Stanivuković, u godinama koje dolaze značiti otvaranje nekoliko stotina novih radnih mjesta.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti