NOVOSTI
Ristić potvrdio: Pokretna bolnica prodana u Tursku za pet milijuna eura
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 16 srpnja, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Ristić je istakao da je bolnica potrebna svima i podsjetio da ju je nudio Republici Srpskoj po cijeni od 4,29 milijuna maraka, u svrhu pomoći, bez zarade i profita.

 

Kompanija "Balkan global" iz Bijeljine prodala je pokretnu bolnicu jednoj kompaniji u Turskoj za oko pet milijuna eura, potvrdio je za "Glas Srpske" vlasnik te firme Slavenko Ristić.

On je istakao da je bolnica potrebna svima i podsjetio da ju je nudio Republici Srpskoj po cijeni od 4,29 milijuna maraka, u svrhu pomoći, bez zarade i profita.

"Takve bolnice inače koštaju između osam i 12 milijuna eura. Bolnicu smo turskoj kompaniji prodali po cijeni od 4,8 milijuna eura plus cijena transporta i montaže što je sve ukupno oko pet milijuna eura", rekao je Ristić.

Dodao je da je u toku rascarinjenje opreme i demontaža te transport kompletne opreme.

"Bolnica se ne sastoji od nekakvih šatora, kao što su pojedini tvrdili. U pitanju su kirurške stolice, digitalni rendgeni, klimatizacija i sve što je potrebno za liječenje u vrijeme bilo kakve elementarne nepogode, pa i u slučaju pandemije virusa korona", rekao je Ristić, dodavši da je prema dogovoru s Turcima rok za isporuku 60 dana.

Vlada Republike Srpske donijela je odluku 21. ožujaka/marta da po hitnoj proceduri, posredstvom Instituta za javno zdravstvo Srpske, bude sprovedena procedura za nabavku pokretne bolnice s 500 bolničkih kreveta i cijelom pratećom opremom, površine od 6.000 kvadrata.

Međutim, na sjednici održanoj 29. svibnja/maja, Republički štab za izvanredne situacije naložio je Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske da traži jednostrano raskidanje ugovora s dobavljačem pokretne bolnice, poduzećem "Balkan global", te povrat 4,29 milijuna KM, koliko je plaćena mobilna bolnica.

Tada je navedeno da se  ugovor raskida zbog neizvršenih ugovornih obaveza isporučitelja.

Kompanija "Balkan global" uplatila je 4,29 milijuna maraka na račun Instituta polovinom lipnja/juna, a po osnovu raskida Ugovora o nabavci pokretne bolnice za potrebe Republike Srpske.

Povezani članci

1

Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
Savjeti