Republika Srpska

Republika Srpska najavljuje rast plaća do 20 posto

Naveo je plaće neće biti povećane za one čiji je koeficijent 26,23.

 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da će od početka sljedeće godine biti povećane plaće radnicima u javnom sektoru u rasponu od pet do 20 posto, piše Srna.

"Vlada Republike Srpske utvrdila je danas set zakona koji se odnose na povećanje plaća, što je od izuzetnog značaja jer se tako nešto nije dogodilo nekoliko godina", rekao je novinarima Višković nakon sastanka s predstavnicima Saveza sindikata Republike Srpske.

Hrvatski

Mladima 4,4 milijuna maraka za poduzetničke projekte

Za drugi ciklus "Programa poticaja razvoja poduzetništva kod mladih do 35 godina - StartUp Srpska" osigurana su 4,4 milijuna KM, a projekti koji će biti financirani odobreni su na današnjoj sjednici Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u Banjaluci.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je bila domaćin sjednici Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje, rekla je na konferenciji za novinare da ovaj program već daje rezultate.

Hrvatski

Počele obuke za provođenje Zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju u RS

U prostorijama Agencije za državnu upravu Republike Srpske, 17.4.2018. je održana obuka trenera za izvođenje programa obuke za provođenje Zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju u Republici Srpskoj. Na obuci je učestvovalo 16 potencijalnih trenera iz 9 različitih organizacija (ministarstava, privrednih i nevladinih organizacija).

Hrvatski