Republika Srpska

Norveške kompanije zainteresirane za ulaganje u RS sa fokusom na obnovljive izvore energije, IT i turizam

Višković je informirao ambasadora Norveške o prednostima ulaganja u Republiku Srpsku, ističući da postoji otvoren prostor za suradnju u više oblasti, te izrazio nadu da će se izraženi interes norveških kompanija u sljedećem periodu pretočiti i u konkretne projekte, priopćeno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

 

Hrvatski

Republika Srpska osniva farmaceutsku kuću

Višković je istakao da resorno ministarstvo već priprema dokumentaciju, te da će farmaceutska kuća biti sto posto u vlasništvu Republike Srpske.

 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je Republika Srpska pokrenula inicijativu za formiranje vlastite, odnosno farmaceutske kuće preko koje bi građanima bio osiguran veći izbor kvalitetnih lijekova po povoljnim cijenama. 

Višković je istakao da resorno ministarstvo već priprema dokumentaciju, te da će farmaceutska kuća biti sto posto u vlasništvu Republike Srpske.

Hrvatski

Proglašeni najuspješniji u privredi Republike Srpske

Zbog pandemije virusa korona i epidemioloških mjera, manifestacija Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2020. godinu po prvi put nije organizirana u standardnom formatu u Banskom dvoru, već je u suradnji sa Televizijom Republike Srpske realizirana u formi emisije, koja je emitirana na programu RTRS-a.

 

Mlijekoprodukt d.o.o. iz Kozarske Dubice najuspješnije je veliko privredno društvo i ukupni pobjednik Izbora najuspješnijih u privredi Republike Srpske, koji je sinoć 17. put organizirala Privredna komora Republike Srpske.

Hrvatski

Jednim klikom do registracije poslovnih subjekata i poduzetnika

Sistem je jednostavan za korištenje, ne zahtijeva posjetu bilo kojem šalteru, a pristupa mu se putem linka.

 

Integrirani elektronski sistem za registraciju poslovnih subjekata i poduzetnika u Republici Srpskoj, kojim se pojednostavljuje proces i skraćuje vrijeme potrebnog za registraciju promoviran je jučer.

Hrvatski

Koja poduzeća RS planira privatizirati u 2021.

Plan privatiazcije državnog kapitala u Republici Srpskoj za 2021. godinu obuhvaća prodaju dijelova ili cijelih kompanija u deset slučajeva.

 

Plan privatiazcije državnog kapitala u Republici Srpskoj za 2021. godinu obuhvaća prodaju dijelova ili cijelih kompanija u deset slučajeva, uključujući i prodaju državnog kapitala u poduzeću RŽR Ljubija a.d. Prijedor putem berze.

Hrvatski

Ristić potvrdio: Pokretna bolnica prodana u Tursku za pet milijuna eura

Ristić je istakao da je bolnica potrebna svima i podsjetio da ju je nudio Republici Srpskoj po cijeni od 4,29 milijuna maraka, u svrhu pomoći, bez zarade i profita.

 

Kompanija "Balkan global" iz Bijeljine prodala je pokretnu bolnicu jednoj kompaniji u Turskoj za oko pet milijuna eura, potvrdio je za "Glas Srpske" vlasnik te firme Slavenko Ristić.

On je istakao da je bolnica potrebna svima i podsjetio da ju je nudio Republici Srpskoj po cijeni od 4,29 milijuna maraka, u svrhu pomoći, bez zarade i profita.

Hrvatski

Objavljen spisak: Vaučeri se mogu iskoristiti u ovim hotelima i banjama

Iz Ministarstva ističu da će spisak svakodnevno biti ažuriran i da se svi podaci mogu naći na njihovoj web stranici.

 

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske objavilo je spisak ugostiteljskih objekata u kojima se mogu iskoristiti turistički vaučeri koji su namijenjeni građanima Republike Srpske.

Hrvatski

Poznato tko će i kako moći koristiti turističke vaučere u RS-u

Vlada Republike Srpske donijela je danas Uredbu o uvjetima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, kojom se utvrđuje način za subvencioniranje korištenja usluge smještaja u ugostiteljskim objektima na teritoriji Republike Srpske, s ciljem poticanja razvoja domaćeg turizma.

 

Vrijednost turističkog vaučera iznosi 100,00 KM i moći će se iskoristiti jednom u periodu od 15.lipnja/juna do 15. studenog/novembra 2020. godine za plaćanje usluge smještaja (noćenje s doručkom), bez obzira na vrijednost izvršene usluge smještaja.

Hrvatski

Republika Srpska najavljuje rast plaća do 20 posto

Naveo je plaće neće biti povećane za one čiji je koeficijent 26,23.

 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da će od početka sljedeće godine biti povećane plaće radnicima u javnom sektoru u rasponu od pet do 20 posto, piše Srna.

"Vlada Republike Srpske utvrdila je danas set zakona koji se odnose na povećanje plaća, što je od izuzetnog značaja jer se tako nešto nije dogodilo nekoliko godina", rekao je novinarima Višković nakon sastanka s predstavnicima Saveza sindikata Republike Srpske.

Hrvatski