Republika Srpska

Ristić potvrdio: Pokretna bolnica prodana u Tursku za pet milijuna eura

Ristić je istakao da je bolnica potrebna svima i podsjetio da ju je nudio Republici Srpskoj po cijeni od 4,29 milijuna maraka, u svrhu pomoći, bez zarade i profita.

 

Kompanija "Balkan global" iz Bijeljine prodala je pokretnu bolnicu jednoj kompaniji u Turskoj za oko pet milijuna eura, potvrdio je za "Glas Srpske" vlasnik te firme Slavenko Ristić.

On je istakao da je bolnica potrebna svima i podsjetio da ju je nudio Republici Srpskoj po cijeni od 4,29 milijuna maraka, u svrhu pomoći, bez zarade i profita.

Hrvatski

Objavljen spisak: Vaučeri se mogu iskoristiti u ovim hotelima i banjama

Iz Ministarstva ističu da će spisak svakodnevno biti ažuriran i da se svi podaci mogu naći na njihovoj web stranici.

 

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske objavilo je spisak ugostiteljskih objekata u kojima se mogu iskoristiti turistički vaučeri koji su namijenjeni građanima Republike Srpske.

Hrvatski

Poznato tko će i kako moći koristiti turističke vaučere u RS-u

Vlada Republike Srpske donijela je danas Uredbu o uvjetima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, kojom se utvrđuje način za subvencioniranje korištenja usluge smještaja u ugostiteljskim objektima na teritoriji Republike Srpske, s ciljem poticanja razvoja domaćeg turizma.

 

Vrijednost turističkog vaučera iznosi 100,00 KM i moći će se iskoristiti jednom u periodu od 15.lipnja/juna do 15. studenog/novembra 2020. godine za plaćanje usluge smještaja (noćenje s doručkom), bez obzira na vrijednost izvršene usluge smještaja.

Hrvatski

Republika Srpska najavljuje rast plaća do 20 posto

Naveo je plaće neće biti povećane za one čiji je koeficijent 26,23.

 

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da će od početka sljedeće godine biti povećane plaće radnicima u javnom sektoru u rasponu od pet do 20 posto, piše Srna.

"Vlada Republike Srpske utvrdila je danas set zakona koji se odnose na povećanje plaća, što je od izuzetnog značaja jer se tako nešto nije dogodilo nekoliko godina", rekao je novinarima Višković nakon sastanka s predstavnicima Saveza sindikata Republike Srpske.

Hrvatski

Mladima 4,4 milijuna maraka za poduzetničke projekte

Za drugi ciklus "Programa poticaja razvoja poduzetništva kod mladih do 35 godina - StartUp Srpska" osigurana su 4,4 milijuna KM, a projekti koji će biti financirani odobreni su na današnjoj sjednici Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske u Banjaluci.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je bila domaćin sjednici Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje, rekla je na konferenciji za novinare da ovaj program već daje rezultate.

Hrvatski

Počele obuke za provođenje Zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju u RS

U prostorijama Agencije za državnu upravu Republike Srpske, 17.4.2018. je održana obuka trenera za izvođenje programa obuke za provođenje Zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju u Republici Srpskoj. Na obuci je učestvovalo 16 potencijalnih trenera iz 9 različitih organizacija (ministarstava, privrednih i nevladinih organizacija).

Hrvatski