KOMPANIJE
Proizvođač obuće završava novi pogon, ove godine zaposlili više od 200 novih radnika
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 22 srpnja, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Renoviranje postojećih i izgradnja novih pogona, ulaganje u novu opremu, kaže Bubić, investicije su koje “Dermal” financira iz vlastitih sredstava.

 

Novi proizvodni pogon u krugu kotorvaroške tvornice obuće “Dermal” trebalo bi da bude završen do kraja kolovoza/augusta, a proizvodit će visokokvalitetnu namjensku obuću za vodećeg svjetskog proizvođača “Haiks” iz Njemačke.

Direktor i vlasnik “Dermala” Radenko Bubić kaže da će se nova proizvodna hala prostirati na površini od 2.000 metara kvadratnih, a izgradnja je financirana sredstvima ove kompanije u iznosu od 700.000 KM.

“Za naše partnere iz Njemačke dnevno proizvodimo 2.300 pari obuće, što je rezultiralo i povećanjem proizvodnih kapaciteta. Ovu obuće nose vatrogasci, pripadnici policije i vojske većine europskih zemalja”, rekao je Bubić Srni.

Renoviranje postojećih i izgradnja novih pogona, ulaganje u novu opremu, kaže Bubić, investicije su koje “Dermal” financira iz vlastitih sredstava.

“Konstantno povećavamo proizvodne kapacitete kako bi zadovoljili potrebe kupaca, a istovremeno raste i broj zaposlenih. Potreba za novim radnicima uvijek postoji, trenutno ih imamo 1.080, od čega u Kotor Varošu 795 i u Kneževu 285, a samo u ovoj godini smo zaposlili nova 204 radnika”, istakao je Bubić.

Poduzeće “Dermal”, osim što se bavi izradom vlastitih proizvoda, veliki dio svojih kapaciteta koristi za uslužno poslovanje, a riječ je o izradi gotove i polugotove obuće za inostrane partnere, kao što su “Haiks”, “Gabor”, “Planika”, “Mefisto” I modna ženska obuća “Paul grin”.

“Dnevno izrađujemo oko 1.000 pari obuće modnog programa i 4.000 pari namjenske zaštitne obuće koju, osim u zemlje Balkana, plasiramo i na mnoga druga tržišta u Europi, kao što su Njemačka, Francuska, Austrija, Italija, Slovačka i Nizozemska”, zaključio je Bubić.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
Savjeti