EDUKACIJE
Pravi trenutak da postanete dio IT svijeta uz BESPLATAN tečaj Python programiranja
manager.ba/akta.ba 15 srpnja, 2021
Izvor fotografije:
akta.ba

ITAcademy u Sarajevu nastavlja s besplatnom obukom u najperspektivnijem sektoru današnjice. Kako je intere za usavršavanjem u oblasti programiranja sve veće, ITAcademy ovog puta organizira besplatan tečaj Python programiranja.

 

Kurs Python programiranja počinje 19. srpnja/jula i održavat će se u moderno opremljenim učionicama ITAcademy u centru Sarajeva, a možete ga pohađati čak i bez ikakvog predznanja.

Sve što je potrebno da uradite jeste da se što prije prijavite putem ovog linka, jer je broj slobodnih mjesta ograničen.

 

Python – jednostavan programski jezik koji ima široku primjenu

Glavne karakteristike programskog jezika Python jesu jednostavnost, odnosno preglednost prilikom pisanja programa i lakoća s kojom ga možete savladati. Programeri ovaj programski jezik svrstavaju u grupu omiljenih prije svega zato što nema kompliciranih koraka, a i proces pronalaženja i otklanjanja bagova nevjerojatno je brz.

Python ima široku primjenu u programerskom svijetu, a najčešće se koristi za izradu aplikacija i igrica, kao i za naučnu analizu podataka. O tome koliko je ovaj jezik rasprostranjen govori i činjenica da ga koriste i neki od najvećih internet domena na svijetu poput Googlea, Facebooka, YouTubea, Instagrama itd.

U ovoj oblasti odlično plaćen posao čeka na vas

Prema svim istraživanjima, IT sektor je ne samo najplaćenija već i najstabilnija oblast današnjice, a potražnja za novim IT stručnjacima je sve veća. Zato je ovaj tečaj Python programiranja na ITAcademy idealna prilika da steknete čvrstu osnovu i pripremite se za ulazak u IT svijet.

Kako navode iz ove internacionalne ustanove, programeri su veoma traženi, a ovo zanimanje garantira mogućnost brzog pronalaženja posla i sigurnu budućnost. Osim toga, stručnjaci za Python programiranje se mogu pohvaliti i odličnom zaradom, koja na mjesečnom nivou iznosi i do 3.160 KM.

Zbog svih pomenutih benefita, sada je pravo vrijeme da iskoristite ovu jedinstvenu priliku koju pruža ITAcademy i prijavite se za veoma koristan kurs Python programiranja! Do traženih programerskih znanja na kursu će vas voditi Zerina Mašetić, višegodišnji predavač i stručnjak za programske jezike, big data analitiku i machine learning. Da su kursevi poput ovih odlična prilika da primijenite ili unaprijedite svoju karijeru, dokazali su i zadovoljni polaznici ITAcademy tečajeva

Prije pohađanja besplatnog kursa na ITAcademy nisam imao nikakva predznanja iz oblasti programiranja, a sada planiram dalje usavršavanje u oblasti IT-ja! Predavač na kursu je profesionalan, a suvremena oprema znatno olakšava rad. Preporučio bih svakome, bez obzira na to da li voli IT zanimanja ili ne, da se prijavi za besplatan kurs, jer su benefiti mnogobrojni – izjavio je Marko Čeremidžić.