REKREACIJA + EKOLOGIJA
Plogging novi trend iz Švedske
Manager.ba/akta.ba Svijet 13 ožujka, 2018

Trend je započeo prije dvije godine, a Šveđani su ga ubrzo podigli na višu razinu osnivanjem ploging klubova diljem zemlje. Priča se ubrzo proširila, ponajprije zahvaljujući kampanji koja poziva na čišćenje oceana. Volite trčati? Držite do ekologije?

Ako su oba odgovora na pitanja potvrdna, onda je plogging pojam koji ćete rado prihvatiti. Naime, on uključuje trčanje, ali i čišćenje, tako da, dok trčite usput čistite smeće i na taj način činite svijet ljepšim mjestom za sve nas.

Ovaj koncept “trčanja i čišćenja“ nastao je u Švedskoj, a osnovna je ideja da dok trčite, čuvate okoliš prikupljanjem smeća. Stvar je u tome da “ploggati“ možete svugdje na svijetu, i brinuti za okoliš na globalnoj razini. Trend je započeo prije dvije godine, a Šveđani su ga ubrzo podigli na višu razinu osnivanjem plogging klubova diljem zemlje.

Priča se ubrzo proširila, ponajprije zahvaljujući kampanji koja poziva na čišćenje oceana.

U sve to uključio se i australski glumac Chris Hemsworth, koji je obećao pomoći u čišćenju 100 svjetskih otoka. Ukoliko volite trčati, zaboravite na džoging i umjesto njega izaberite plogging.  U stranim zemljama plogging je postao popularan posebno u Velikoj Britaniji, ali i u Francuskoj, pa tako u Parizu postoji zajednica pod nazivom PloggingFrance.

Indija, Malezija, Turska i još neke zemlje, također su se priključile ovom trendu. Iako plogging još nije stigao do nas, vama realno, nikakva udruga nije ni potrebna. Izađite van, “ploggirajte”.

Povezani članci

1

2

Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce