ŽENE
Pet stvari koje uspješne žene rade nakon posla
Manager.ba BiH 03 svibnja, 2018

Kad imate zahtjevan posao i odlučni ste da postanete uspješni, teško je napustiti posao na poslu i uživati u slobodnom vremenu kod kuće.

Sjajno je dati sve od sebe za karijeru, ali je također vrlo važno imati i život izvan posla. Tajna uspjeha je da pronađete ravnotežu. Kako biste odvojili privatni od poslovnog života, donosimo vam pet savjeta šta raditi nakon posla:

Ostavite posao na vrijeme
Sheryl Sandberg, glavnoj operativnoj direktorici Facebooka i osnivačici firme Leanin.org trebalo je neko vrijeme da prestane osjećati krivicu zbog napuštanja posla i dolaska kući do 18 sati.

Vrijeme s obitelji bilo joj je od velike važnosti tako da nije mogla napraviti kompromis. Morala je biti kod kuće i jesti sa svojom obitelji, a nakon toga je obavljala posao.

Odmorite svoju glavu
Ellen DeGeneres, Jennifer Aniston i Talita Ferreira (predsjednica uprave BMW-a) zaklinju se u meditaciju u večernjim satima i ujutro.

“Sa samo dvadeset minuta dnevno možete primijetiti razliku! Kad sam lijena i ne meditiram, kroz dan to osjetim”, kaže Jennifer.

Sve ove žene imaju ubrzan životni stil života, a meditacija može pomoći da se opustite i odmorite glavu od briga.

Prestanite pričati o poslu
Najuspješnije žene znaju važnost druženja i nepričanja o poslu. I Sheryl Sandberg i Arianna Huffington odlučile su da ne pričaju o poslu kod kuće i zabranile su sve pametne zaslone u svojim spavaćim sobama. Izlasci možda nisu nešto što radite svaki dan, ali se i dalje možete družiti na druge načine.

Napunite baterije
Svaka uspješna žena uzima vremena za osvježavanje i punjenje baterija. I to biste trebali raditi svaki dan. Radite na sebi, zbog sebe. Svakodnevno činite ono što vas opušta i čini da se dobro osjećate. To vrijeme koje iskoristite za sebe omogućit će vam da razmislite o proteklom danu i postavite si ciljeve za sutra. Gwyneth Paltrow se svake večeri opušta u kupki s Epsom soli.

Prioritizirajte spavanje
Američka spisateljica i politička komentatorica Arianna Huffington spavanje stavlja na vrh prioriteta jer joj dovoljno sna osigurava da se može ispravno usredotočiti na idući dan i da ne bude uzrujana. Također, dovoljno sna smanjuje stres i povećava kreativnost.

Povezani članci

1

2

Video
Matea Franjić, Kristal d.o.o.
Kristalno jasno o nasljednicima obiteljskih firmi
IGOR JURČIĆ
Umjetna inteligencija i 5G tehnologija mogu nam donijeti puno dobrog
JANKO ILIĆ, NESTLE BIH
Od skladištara do direktora Nestle BiH
Savjeti