OBITELJI
Ovo su najbogatije obitelji na svijetu
Manager.ba/Biznisinfo.ba Svijet 28 lipnja, 2018

Najbogatijih 25 obitelji na svijetu posjeduje bogatstvo od oko 1.100 milijardi dolara, prema podacima američkog Bloomberga, piše BiznisInfo.            

Najbogatija familija na svijetu je američka obitelj Walton, čije ukupno bogatstvo iznosi 152 milijarde dolara.

Oni su vlasnici Walmarta, najvećeg svjetskog maloprodajnog lanca s prihodima od 500 milijardi dolara i skoro 12.000 prodavnica širom svijeta.

Na drugom mjestu je obitelj Koch s imovinom vrijednom 98,7 milijardi dolara. Koch Industries jedna je od najvećih američkih kompanija i bavi se raznim industrijskim granama.

Na trećem mjestu je obitelj Mars „teška“ 90 milijardi dolara. Obitelj se bavi biznisom sa slatkišima a poznata je po čokoladicama Mars, Milky Way, M&M itd.

Četvrta je belgijska porodica Van Dam koja se bavi proizvodnjom piva, a vlasnici su brendova kao što su: Budweiser, Corona, Stella Arois. Njihovo bogatstvo iznosi 54,1 milijardu dolara.

Na petom mjestu je obitelj Dumas (kompanija Hermes, 49,2 milijardi), a zatim slijede familije Wertheimer (brend Chanel, 45,6 milijardi), Ambani (Ambani konglomerat, 43 milijarde), Quandt (BMW, 43 milijarde), Cargill MacMillen (42 milijarde), Boehringer (42 milijarde)…

U ovoj analizi navedeni su samo takozvani obiteljski klanovi, odnosno naslijeđeni biznis. Pojedinačni milijarderi koji su se sami obogatili, poput Jeffa Bezosa, koji je najbogatiji pojedinac na svijetu, nisu uključeni u listu. Bezosovo bogatstvo trenutno se procjenjuje na oko 140 milijardi dolara.

Najnovije vijesti
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce