KOMPANIJE
Oprez prilikom vraćanja stvari koje vam ne pašu, Amazon blokira one koji to čine prečesto
Manager.ba Svijet 25 svibnja, 2018

Amazonovi kupci neugodno su se iznenadili kada ih je, umjesto potvrde o kupnji, na mail adresama dočekala vijest o odbijanju. Najmanje jednom kupcu, piše Fortune, Amazon je zatvorio račun i onemogućio otvaranje drugog.

Kako mu nije bilo jasno zbog čega mu je onemogućena kupnja, nazvao je službu za korisnike, a agent mu je rekao da je račun blokiran zbog previše vraćanja artikala. Drugi su otkrili kako ih je Amazon tražio konkretne razloge povratka robe iako su ih jasno naveli na web stranicama kroz odgovarajući formular.

Bivši čelni ljudi Amazona kažu kako kompanija redovno zatvara račune zbog previše vraćanja ili ‘vraćanja krive stvari te kršenja ostalih pravila kod prava na povratak’.

„Morali smo zatvoriti vaš račun jer ste konstantno vraćali stvari koje naručujete. Naravno, očekujemo povremene probleme s narudžbama, ali ne možemo prihvatiti toliki broj povrataka“ glasi email koji je 2015. godine dobio jedan Amazonov korisnik.
Iako klasične trgovine imaju mogućnost odbijanja povratka robe, Amazon je internetska trgovina pa korisnici smatraju da bi trebali imati nešto drugačija pravila. Ipak nije riječ o artiklima koje možete isprobati ili vidjeti sami.

Amazon je na prozivke o blokiranju računa odgovorio sljedeće:

„Želimo da svi budu u mogućnosti koristiti Amazon, ali u rijetkim prilikama netko iskorištava našu uslugu tijekom dužeg perioda. Odluku o zabrani nikad ne donosimo lako, ali s 300 milijuna kupaca u cijelom svijetu, moramo zaštititi sve naše kupce. Ako korisnik misli da je blokada pogreška, uvijek nam se može osobno obratiti i zajedno s nama pregledati svoj račun“.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo