DOSAD ULOŽENO 77 MILIJARDI EURA
Amazon ulaže dodatnih 10 milijardi eura u Njemačku 
Manager Svijet 21 lipnja, 2024


Američka tvrtka Amazon planira u Njemačkoj uložiti još 10 milijardi eura, od čega najveći dio u svoje internetske usluge u oblaku.  


Manji dio bit će uložen u proširenje logistike, robotike i dva nova korporativna sjedišta, objavilo je u srijedu njemačko sjedište Amazona u Münchenu.

Očekuje se da će Amazonova njemačka radna snaga do kraja godine porasti na 40.000 stalno zaposlenih s oko 36.000 u 2023. godini.

Tvrtka, koja je osnovana u ljeto 1994., danas zapošljava više od 1,5 milijuna ljudi diljem svijeta, od kojih je većina još uvijek u SAD-u.

Međutim, Njemačka je važno inozemno tržište za Amazon. Grupa je procijenila ukupni iznos trenutno planiranih investicija u Njemačkoj na 17,8 milijardi eura.

Od dodatnih 10 milijardi, američka grupacija želi potrošiti 8,8 milijardi na području Rajne-Majne do 2026. godine, kako bi proširila poslovanje svoje podružnice u oblaku Amazon Web Services (AWS).

"Njemačka je srce naše inovacije za cijelu Europu", rekao je šef AWS-a za Njemačku i Srednju Europu Stefan Hechbauer (Höchbauer).

Prema vlastitim podacima, Amazon je od 2010. u Njemačku uložio više od 77 milijardi eura.

 

Seebiz.eu / Manager.ba

Povezani članci

1

2

Video
ANER KRUŠKONJA, OBRTNIČKA KOMORA HNŽ
Koliko se danas isplati biti obrtnik
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!