HAJRUDIN ŠIŠIĆ
Mladi Zeničanin među najboljim food bloggerima u regiji
Manager.ba/Azra.ba BiH 05 veljače, 2019

Ljubav prema kuhinji i fotografiji mladi Zeničanin Hajrudin Šišić pretočio je u zanimljiv i kreativan blog koji vodi već dvije godine. Svoja ukusna jela predstavlja i na vrhunskim fotografijama na Instagramu pod imenom Harry Cooper, koje posebno privlače pažnju čitatelja. Kuhanjem se bavi od djetinjstva, a svoja prva jela spremio je uz mamu i sestru. Aktivniji u ovom poslu je posljednjih pet godina.

Osim kuhanja, Hajrudinova ljubav je i stomatologija. Trenutno je peta godina na Stomatološkom fakultetu u Sarajevu.

– Prije pokretanja bloga povremeno sam objavljivao svoje recepte. Kada je sve više i više prijatelja počelo tražiti recepte odlučio sam ih objaviti na blogu zbog lakšeg dijeljenja – kaže Hajrudin.

 

Na Vašem blogu mogu se vidjeti prelijepe fotografije i recepti za razna jela. Odakle Vam ideje?

 

Ideje su spontane. Trudim se kuhati i spremati ono što je trenutno “u sezoni”. Također, bitno mi je da jednostavnim idejama motiviram svoje prijatelje da kuhaju. Naravno trudim se i da većina budu zdravija varijanta standardnih recepata.

 

Po čemu se Vaš blog razlikuje od drugih?

 

Želim biti pristupačan svima. Za svaku dilemu oko kulinarstva. Nikada mi nije teško odgovoriti na pitanja u vezi s kuhanjem i malim trikovima kako pripremiti nešto brže ili ljepše. Također trudim se da recepti budu što jednostavniji, jer i sam nemam mnogo vremena kuhati svakodnevno. Upravo ta jednostavnost u receptima je nešto što mi najviše ljudi hvali i sugerira da nastavim s time.

 

Da li je potrebna ljubav za kuhanje?

 

Naravno. Nitko ne voli raditi nešto što ne voli. Smatram da ljubav prema kuhanju nije samo urođena, siguran sam da svi mogu zavoljeti kulinarstvo ako posvete malo vremena kuhanju i počnu kuhati najjednostavnije recepte pa se vremenom prihvate kompliciranijih izazova.

 

Na fotografijama Vaša jela uvijek izgledaju odlično. Koliko truda ulažete u njihovu pripremu i fotografije?

 

Trudim se da budu što bolje, kako bi lakše motivirao osobe koje me prate da se i sami okušaju u pripremi recepta. Naravno, najbitnije je da je ukusno, ali vrlo bitno je da isto bude i lijepo prezentirano. Tijekom same pripreme recepte uvijek razmišljam kako bih mogao servirati to određeno jelo. Potrebno mi je između jednog i tri sata za jednu objavu. Sve ovisno o tome koliko je jednostavan, odnosno kompliciran recept.

 

Koja jela najviše volite spremati?

 

Slastice! Uvijek mi je lakše pripremiti nešto slatko. Imam osjećaj da imam veći prostor za kreativnost ako pripremam slatikiše. Trudim se ipak da na mom blogu budu podjednako zastupljeni i slani i slatki recepti.

Koje je Vaše omiljeno jelo?

 

Ovo je zasigurno najteže pitanje.

Ne mogu se odlučiti samo na jedno jelo. Najviše volim slatkiše sa čokoladom i voćem, a od slanih jela tjesteninu na talijanski način.

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb