FIPA
Libijski privrednici zainteresovani za ulaganja u BiH
Manager.ba/capital.ba BiH 13 travnja, 2018

Privrednici iz Libije Salem Mohamed Zidan i Mohamed Raid razgovarali su u Sarajevu sa predstavnicima Agencije za unapređenje stranih investicija /Fipa/ u BiH o mogućnostima ulaganja u BiH, odnosno obnavljanju ekonomske saradnje i povezivanja privrednika dvije zemlje.

Raid, koji je i predsjednik Privredne komore i član parlamenta Libije, istakao je da su libijski privrednici zainteresovani za ulaganje u BiH, posebno uzimajući u obzir raniju dobru ekonomsku saradnju, saopšteno je iz FIPE. 

Prema njegovim riječima, Libija je zemlja sa velikim privrednim potencijalima, tako da postoje značajne mogućnosti za obnovu ekonomske saradnje, u sferi ulaganja i jačanja izvoza, te razmjeni kadra u zdravstvenom i tehnološkom sektoru.

Predstavnici Fipe upoznali su libijske privrednike o radu Agencije sa stranim investitorima, kao i mogućnostima za ulaganja u BiH, a održana je i prezentacija radi detaljnijeg predstavljanja uslova za poslovanje u BiH, operativnim troškovima, razlozima za investiranje, statusu stranih investitora, kao i privrednim sektorima sa fokusom na mogućnosti poljoprivredne proizvodnje.

Povezani članci

1

Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo