INVESTICIJE
Dva bh. grada u utrci za investiciju od 40 milijuna eura
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 06 studenog, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Ova posjeta je u najvećoj mjeri zasluga Petra Kuzmanovića, Dervenćanina koji živi i radi u Poljskoj, i glavna je spona između Dervente i Damagala.

Privrednik iz Poljske Bogdan Damagala boravio je nedavno u drugoj posjeti Derventi i tom prilikom razgovarao je o mogućnostima privredne suradnje s načelnikom općine Miloradom Simićem i njegovim suradnicima, te ministrom rudarstva i energetike Republike Srpske Petrom Đokićem.

Ova posjeta je u najvećoj mjeri zasluga Petra Kuzmanovića, Dervenćanina koji živi i radi u Poljskoj, i glavna je spona između Dervente i Damagala.

Kuzmanović je otkrio više o potencijalnoj investiciji. Damagala je, naime, vlasnik poduzeća „Djchem Chemicals”, koje se bavi i proizvodnjom komponenti za automobilske gume.

– Bogdan Domagala to je moj prijatelj i susjed s kojim dobro surađujem u različitim poslovima. Moj želja je bila da posjeti Derventu i ja sam ga informirao o našem gradu, porezima i radnoj snazi. Na sastanku sa Damagalaom dobio sam pozitivan odgovor da želi da investira na području Republike Srpske čak četrdeset milijuna eura. To je prva investicija u inostranstvu, a novi pogon bi proizvodio komponente za gume koje bi izvozio u Sjedinjene Američke Države – otkrio je Kuzmanović za Derventa Cafe.

Konkurencija Derventi je, kako saznaje Derventa Cafe, distrikt Brčko.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce