Derventa

U startu posao za 100 radnika: Kineski Heltker otvara u Derventi pogon za proizvodnju dušeka i jastuka od memorijske pjene

Riječ je o kompaniji koja ima devet tvornica u cijelom svijetu. Nakon što su počeli s radom u Kini, prvu tvornicu izvan granica te zemlje otvorili su u Srbiji.

 

Da je najmlađi grad u Srpskoj privredno čudo potvrđuje i dolazak jedne od najvećih kineskih kompanija Heltker u čijim pogonima širom svijeta nastaju dušeci i jastuci od memorijske pjene i koja će već idućeg tjedna otvoriti pogon u Derventi i u startu zaposliti prvih 100 radnika.

Hrvatski

Kineski div želi otvoriti pogon na sjeveru BiH i zaposliti 100 ljudi

U SAD-u imaju tri kompanije, po dvije proizvodne tvornice u Španjolskoj, Kini i na Tajlandu i po jednu u Sloveniji i Srbiji.

 

Predstavnici kineske kompanije “Healthcare Europe”, jednog od najvećih proizvođača asortimana od memorijske pjene, danas su gradonačelniku Dervente Miloradu Simiću i njegovim suradnicima predstavili namjeru za otvaranje pogona u BiH, te da im je Derventa u fokusu interesiranja zbog povoljnih uvjeta poslovanja.

Hrvatski

Nove investicije niču u općini koja nema nezaposlenih

Nova ulaganja u derventsku privredu, otvaranje novih radnih mjesta i dolazak novih investitora na područje općine nije prekinula ni trenutna epidemiološka situacija.


Zajedničkim ulaganjem domaćih i stranih investitora, uz podršku lokalne zajednice, niče nova industrijska zona koju je načelnik općine Milorad Simić okarakterizirao kao odličan primjer zajedničkog angažmana privrednika i lokalne uprave odnosno uspješan vid javno-privatnog vlasništva.

Hrvatski

U Derventi nastaje nova industrijska zona u koju će biti uloženo 20 mil. KM

Radi se o dobrom primjeru javno-privatnog partnerstva, s obzirom na to da će kanalizacijsku i oborinsku infrastrukturu financirati pet privrednih subjekata koji svoje poslovnice grade na površinama nekadašnjeg GP "Rad".

 

Načelnik Opštine Derventa Milorad Simić potpisao je proteklog petka s derventskom firmom "Geokop" ugovor o asfaltiranju pravca u dužini od oko 300 metara koji će povezati Željezničku ulicu i Ulicu 1. maja.

Vrijednost radova iznosi 142.000 maraka.

Hrvatski

U ovoj bh. općini nema nezaposlenih

Na upit što je recept za uspjeh i dovođenje velikog broja stranih kompanija, načelnik je kazao da je to domaćinsko ponašanje prema svima.

 

Općina Derventa ispunila je sve uvjete za dobivanje statusa grada i mi očekujemo da će se već u rujnu/septembru pred poslanicima Narodne skupštine RS naći nacrt zakona kojim će to biti definirano, rekao je načelnik Dervente Milorad Simić.

Naglasio je da ova lokalna zajednica ima najveću stopu zaposlenosti u RS koja je veća i od prosjeka RS, kao i najveću stopu izvoza po glavi stanovnika u regionu.

Hrvatski

Ovako će izgledati zgrada koja se gradi na entitetskoj liniji

Izvođač radova je EHTA-R d.o.o. Derventa, dok je projektant NVB Family d.o.o. Derventa. 

 

Investitor NPL Project d.o.o. Istočno Sarajevo nastavio je izgradnju zgrade na entitetskoj liniji u Ulici Ive Andrića na Dobrinji, a koja je počela početkom lipnja/juna ove godine.

Akta.ba je u posjedu fotografija idejnog projekta prema kojem se zgrada sastoji od suterena, etaže i osam katova. Suteren je zatvoreni parking, na osnovnoj etaži će biti smješteni poslovni prostori, dok će na osam katova biti 80 stanova.

Hrvatski

Novi austrijski investitor pokreće proizvodnju u Derventi

Vlasnici posjeduju firmu pod istim nazivom u gradu Klagenfurtu u Austriji.

 

Načelnik općine Milorad Simić razgovarao je jučer s novim austrijskim investitorom koji uskoro pokreće proizvodnju u Derventi.  

Radi se o firmi "M5 –TECH", čiji su suvlasnici  Peter i Marco Kassmannhuber i Schaunig Mike.

Načelnik Simić je nove investitore upoznao s privrednim prilikama na području općine i uvjetima poslovanja privrednih subjekata.

Hrvatski

Dva bh. grada u utrci za investiciju od 40 milijuna eura

Ova posjeta je u najvećoj mjeri zasluga Petra Kuzmanovića, Dervenćanina koji živi i radi u Poljskoj, i glavna je spona između Dervente i Damagala.

Privrednik iz Poljske Bogdan Damagala boravio je nedavno u drugoj posjeti Derventi i tom prilikom razgovarao je o mogućnostima privredne suradnje s načelnikom općine Miloradom Simićem i njegovim suradnicima, te ministrom rudarstva i energetike Republike Srpske Petrom Đokićem.

Hrvatski

Derventa dogovara suradnju sa ruskim privrednicima

Delegacija Privredne komore moskovskog okruga Domodedovo boravit će do ponedjeljka u Derventi, a danas se sastala s načelnikom općine Miloradom Simićem i njegovim suradnicima, te posjetila poduzeća „Sanino“ i „Mreža network“.

Radi se o drugoj posjeti ruskih privrednika u posljednja tri mjeseca, a cilj je uspostavljanje privredne i ekonomske suradnje.

Hrvatski

Njemačka firma u Derventi otvorila novi poizvodni objekt, vrijedan milijun KM

Njemačka kompanija "Webo Bosnia", koja se bavi proizvodnjom i projektiranjem specijalnih dijelova za automatske mjenjače, otvorila je u Derventi poslovni objekt u čiju je izgradnju uloženo oko milijun KM, a ranije je pola milijuna KM investirano u softvere i stanice.

Direktor poduzeća Dragan Babić rekao je novinarima da već radi 13 strojarskih inžinjera, te da je plan u narednom periodu zapošljavanje njih još 20, kao i 30 radnika u montaži, jer za to postoje uvjeti izgradnjom novog objekta, u čijem sastavu je i proizvodna hala.

Hrvatski